27 / 04 / 2024

Turizm Acil Eylem Destek paketi

Turizm Acil Eylem Destek paketi

Hükümet, bu yıl turizmde beklenen daralma nedeniyle sektörün elini rahatlatmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Turizm sektörüne 225 milyon liralık destek, 288 milyon liralık da borç erteleme imkanı sağlandı.

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Avrupa ülkeleri doğal gaz kriziyle ilgili çeşitli tedbirler almaya ve acil eylem planlarını oluşturmaya başladı. Alınacak tedbirler arasında tüketiciye ek vergi de var, konutlardan kesip sanayiye aktarma da.

İstanbul depremi için son dakika uyarısı! Uzmanlar açıkladı! Zaman boşa harcandı, yarın çok geç olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve deprem acil eylem planının ivedikle oluşturulmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

Mehmet Nuri Ersoy: Çeşme’ye kanal değil turizm merkezi yapacağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme’deki acil kamulaştırmalarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Ersoy, Çeşme’ye bakanlık olarak dev bir turizm merkezi inşa etmek için harekete geçtiklerini söyledi.

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Sakıncalı binalar için acil eylem planı çağrısı!

Deprem kuşağında olmamıza rağmen hala gerekli önlemler alınmıyor. Bu kapsamda, oturulması sakıncalı binalar için acil eylem planları uygulamaya konulmalı.

İzmir'de mevcut yapı stokunun kontrolü mecliste!

İzmir'de depreme yönelik olarak hazırlanan acil eylem planına, mevcut yapı stokunun kontrolü ve şehirdeki toplanma alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin için acil eylem planı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Çin için acil eylem planı!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Provip Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Provip Turizm ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Eylem Özmen, Mehmet Köse ve Yeliz Gürkan ortaklığıyla kuruldu.

Kentsel dönüşümde yeni eylem planı!

Yeni hazırlanan eylem planına göre, dönüşümler acil olanlar, sanayi ve tarihsel alanlar olarak 3 bölümde gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hisseli parseller müstakil parsele dönecek. Mülkiyet sorunu çözülecek” dedi.

50 bin konutluk gönüllü dönüşümde acil plan!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'a ilişkin eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Kurum, ''50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız'' dedi.

Riskli yapıya Ankara merceği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların belirlenmesi için yerel yönetimlerden istenilen ‘5 yıllık Acil Eylem Planı’ için verilen süre 19 Mayıs’ta doluyor.

Kentsel dönüşüm için 5 yıllık acil eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planımızı hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm terörle mücadele kadar önemlidir. Biz istiyoruz ki hiçbir annemiz ağlamasın, hiçbir evladımız yetim ve öksüz kalmasın" dedi...

Turizm Acil Eylem Destek paketi Haberi

Turizm Acil Eylem Destek paketi

İlk taksit 2017'de


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa tasarısı kapsamında turizm işletmelerinin 2016 kira ve tahsis borçlarının ertelenmesine yönelik madde kabul edildi.


Böylece, üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisi yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen yatırımcılar, işletmeciler kullanma izni verilip verilmediğine bakılmadan bu yıla ilişkin kira, izin bedeli, izinsiz kullanımdan dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl erteleniyor. Ertelenen alacaklar, bu sürenin sona erdiği tarihte üç yılda ve üç eşit takside herhangi bir zam ve faiz uygulanmadan tahsil edilecek.


Söz konusu işletmelerin eski borçları ile gecikme zamları, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren dört ay içinde başvurma koşuluyla ilk taksit 2017'nin Eylül ayında başlayacak. Hükümetin açıkladığı Turizm Acil Eylem Destek paketi ile de sektöre destek yağıyor. Türkiye'ye turist getiren A...