28 / 04 / 2024

Murat Kurum: 300 bin konutluk 'Yarısı Büyükşehirden' kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

Murat Kurum: 300 bin konutluk 'Yarısı Büyükşehirden' kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, megakentin kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Murat Kurum'un ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planı...



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Şişli'de bir otelde "İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar" başlığıyla gerçekleştirilen toplantıda ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tek tek duyurdu. İstanbul'da köklü bir değişimin arifesinde olduklarına dikkat çeken Murat Kurum, acil eylem planıyla beraber İstanbulluların birinci günden itibaren gerçek belediyeciliği hissedeceklerinin altını çizdi. 

Murat Kurum, trafik, metro ve kentsel dönüşüm çalışmalarını buradaki açıklamasında tek tek anlattı.

Murat Kurum: 300 bin konutluk Yarısı Büyükşehirden kampanyası başvuruları 15 Nisan da başlayacak!

"Biz göreve gelir gelmez hem İstanbul'da yeni, şeffaf ve katılımcı bir yönetimi hakim kılacağız hem de projelerimizi 39 ilçemizin her yerinde uygulamaya alacağız" diyen İBB Başkan adayı Murat Kurum, ilk 6 ayda mevcut yönetimin açamadığı İkitelli-Ataköy arasındaki Mimar Sinan İstasyonu'nu hemen açacaklarını, yine ilk 6 ayda, yarım yamalak açılan Çekmeköy-Samandıra hattı arasındaki Sancaktepe Hastane istasyonunu hizmete alacaklarını, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro hattını da ilk sene hizmete alacaklarını belirtti. 

Kurum, Samandıra-Sultanbeyli hattını ilk senede hizmete açacaklarını dile getirdi ve "Kabataş-Yıldız hattımızı, Arnavutköy-Halkalı Metrosu ilk senemizde hizmete alınmış olacak. İlk görev senemizin sonunda şu an mevcut 379,5 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 40,6 kilometre daha uzatarak 4 yeni hattı devreye alacağız ve 420 kilometreye yükseltmiş olacağız. Yani bu 40 kilometrelik hattı hemen hayata geçirerek mevcut yönetimin 5 yılda yapamadığını biz 1 senede yapacağız. Yine Kaynarca-Tuzla arasındaki 7,9 kilometrelik hattın da inşasına, 9,7 kilometre uzunluğundaki Bağcılar (Kirazlı)-Küçükçekmece (Halkalı) metro hattının ilk 6 ayda inşasına başlayacağız. Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt, Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü, Vezneciler-Sultangazi, Sultanbeyli-Kurtköy, Kurtköy-Sabiha Gökçen hatlarının yapımlarına da ilk 6 ay içinde başlayacağız" bilgilerini verdi. 

Murat Kurum, Üsküdar-Kadıköy-Kartal-Maltepe tramvayı, Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayı, Eyüpsultan-Pierre Loti teleferik hattının yapımları için de ilk 6 ayda harekete geçeceklerinin altını çizdi ve Sefaköy-Yenikapı, İncirli-Söğütlüçeşme, Samandıra-İstanbul Havalimanı raylı sistem hatlarının inşasına başlayacaklarını belirtti. 

Murat Kurum: 300 bin konutluk Yarısı Büyükşehirden kampanyası başvuruları 15 Nisan da başlayacak!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, mega kent İstanbul'da en acil ihtiyaçların ilk sırasında depreme hazırlık geldiğine vurgu yaptı. 

Göreve geldiklerinde 650 bin konutun inşasına 39 ilçede hemen başlayacaklarının altını çizen Murat Kurum, "300 bin konutumuzu 'yarısı büyükşehirden' diyerek  Kiptaş  eliyle inşa edeceğimizi duyurmuştuk. Başvuruları hemen 15 Nisan tarihinde almaya başlayacak, 1 ay içerisinde başvuru süreci tamamlanacak" dedi ve ilk 6 ayda 20 bin konutun, ilk yılın sonunda da 60 bin konutun yapımına başlamış olacaklarını belirtti. 

Kruum, söz konusu açıklamasında mevcut yönetimin 5 yılda yaptığının tam 4 katının yapımına başlayacaklarını söyledi. 

Murat Kurum: 300 bin konutluk Yarısı Büyükşehirden kampanyası başvuruları 15 Nisan da başlayacak!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, 100 bin sosyal konut çalışmasına da eş zamanlı başlayacaklarını, ilk 6 ayda 20 bin sosyal konutun inşasına start vereceklerine dikkat çekti. Kurum, "250 bin konut projemizde, bir sene içinde anlaşıp başvuru yapan vatandaşlarımızın imar düzenlemelerini tamamlayacağız. Dönüşümü İstanbul'un her sokağında eş zamanlı şekilde hayata geçireceğiz" dedi. 

İlk 6 ayda Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birer adet afet müdahale merkezinin yapımına başlayacaklarını da açıklayan Murat Kurum, ilk senenin sonuna gelinmeden kalan 7 afet müdahale merkezinin yapımına start vereceklerini belirtti. 

Kurum, ayrıca sözleşmeli, memur fark etmeksizin tüm öğretmenlere indirimli ulaşımı ilk ay başlatacaklarını,  öğrenci evlerine aylık 25 metreküplük doğal gaz desteği ve yeni evlenecek genç çiftlere de 50 bin TL'lik evlilik desteğini ilk 6 ayda başlatacaklarını dile getirdi. 

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye zam açıklaması: Temmuz'da masaya yatıracağız! Emekliye seyyanen zam son dakika!


Geri Dön