05 / 05 / 2024

turizm alanı imar planı

turizm alanı imar planı

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri içinde veya dışında, öncelikle geliştirilmesi öngörülen Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit ve ilan edilen turizm alanlarında imar planı nasıl hazırlanır?

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

İsmet İnönü Parkı'nı korumaya alan imar değişikliği onaylandı!

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına fabrika kuruldu!

İstanbul Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına çelik konstrüksiyon fabrikası inşa edildi. Çevrede yaşayanlar inşaat başlarken defalarca belediyeye müracaat etti ancak fabrika yapılıp çalışmaya başladı.

Bahçelievler Osmaniye turizm tesis alanı imar planı askıda!

Bahçelievler Osmaniye Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin itiraz imar planı askıya çıkarıldı.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı sit engeline takıldı. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca iptal edildi.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

Yeşilköy fuar ve sergi alanı imar planı askıda!

İBB, Yeşilköy Mahallesi'nde fuar ve sergi alanına ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Beylikdüzü Yakuplu mezarlık alanı imar planı askıda!

İBB tarafından bugün askıya çıkarılan imar planı ile Beylükdüzü Yakuplu Mezarlığı ile 687 ada arasında kalan 7 metrelik yol mezarlık alanına alınacak..

Erzincan Merkez gelişme konut alanı imar planı onaylandı!

Erzincan Merkez'de bulunan ve özelleştirme kapsam ve programına alınan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. adına kayıtlı alanın imar değişikliği onaylandı..

Tekirdağ Süleymanpaşa Liman Alanı imar planı onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Tekirdağ Süleymanpaşa Liman Alanı imar planı değişikliği onaylandı..

Karaman Merkez yerleşik konut alanı imar değişikliği onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hâzinesi mülkiyetindeki Karaman Merkez'de yerleşik konut alanı imar planı değişikliği onaylandı.

Eskişehir Odunpazarı gelişme konut alanı imar planı onaylandı!

Maliye Hâzinesine ait Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Sultandere mahallesi gelişme konut alanı imar planı onaylandı..

Ümraniye İnkılap Mahallesi sosyal tesis alanı imar planı askıda!

İstanbul Ümraniye İlçesi, İnkılap Mahallesi, 48 pafta, 1832 ada, parka terkin edilen alanın bir kısmına ilişkin Sosyal Tesis Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı...

turizm alanı imar planı Haberi

turizm alanı imar planı

Turizm alanları imar planı nasıl hazırlanır?

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri içinde veya dışında, öncelikle geliştirilmesi öngörülen; yeri, mevkii ve sınırları Bakanlığın önerisi ve Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit ve ilan edilen, turizm hareketleri ve faaliyetleri yönünden önem taşıyan yerleri veya bölümleri, turizm merkezi olarak tanımlanıyor.


Turizm merkezlerinde yapılan imar planlarının hazırlık süreci, 3 Kasım 2003 tarihinde 25278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte açıklanıyor. Peki, turizm alanları imar planı nasıl hazırlanır?


Planların Hazırlanması

Madde 5 — Bu Yönetmeliğin kapsamı içinde bulunan yerlerde ve bu Yönetmelikte tanımlanan her ölçekte planlar gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri de alınarak Bakanlıkça yapılır veya yaptırılır ve resen onaylanır.


Plan Yapımında...