28 / 08 / 2024

turizm alanı sayısı

turizm alanı sayısı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, '' Doğa Turizmi Master Planı '' kapsamında tüm illerde 527 doğa turizm alanı oluşturmak üzere çalışma başlattı...

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasiteli Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı'nı hizmete açacak, böylece 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e ulaşacak...

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı! Rakam dudak uçuklatan cinsten

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı. Her dört aileden birinin hükümetten maddi yardım aldığı ortaya çıktı. Bu rakam 80 milyonluk ülkede 20 milyon insana denk geliyor. Devlet eliyle verilen destekler ülkedeki ekonomik yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.

Türkiye'de konut alan ABD uyrukluların sayısı 8 ayda 3.5 kat arttı!

Türkiye'den konut alan ABD uyrukluların sayısı bu yılın ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıkarak 871 oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alan sayısı 3 bin 534'e çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalarla 2019 yılında 3 bin 186 olan korunan alan sayısı, bu senenin şubat ayı itibarıyla 3 bin 534'e çıktı.

Ankara'da inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi!

Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi...

Korunan alan sayısı ve kiralanan meralar TBMM gündeminde!

Ülkemizdeki korunan alan sayısı ve 2006-2019 döneminde kiraya verilen meralar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 674 bine ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimini içeren Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 674 bine ulaştı. 

Sinpaş Büyükesat GOP projesinde ticari alan sayısı artıyor!

Sinpaş GYO'nun Ankara, Çankaya’da, Büyükesat Mahallesi’nde planladığı Ankara GOP Gaziosmanpaşa Büyükesat Konut Projesinde ticari alan sayısı 485'ten 728'e yükseliyor..

turizm alanı sayısı Haberi

turizm alanı sayısı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Doğa Turizmi Master Planı oluşturulduğu bildirildi.


Bu kapsamda planlanan koordinasyon toplantısının Bakan Eroğlu'nun katılımıyla 23 Aralık'ta Bolu'da gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, master planı ile doğa turizmine konu olabilecek seçkin özellikli alanlarda yapılacak aktivitelerin de belirleneceği ifade edildi.


Master planıyla, alternatif turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir, geniş kapsamlı, katılımcı ve paylaşımcı bir şekilde gerçekleştirilmesinin sağlanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


''Dünyada turistik tüketim şekillerinde yaşanan gelişmeler alışılmış tatil anlayışını da değiştirdi. Yerli ve yabancı turistlerin beklentileri, deniz, kum, güneş üçgeninden çıkarak tabiatı keşfeden turizm anlayışına dönüştü. Uygulamaya koyulan master planı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı dünyada değişen turizm anlayışına paralel olarak ekoturizm-doğa turizmini ülkemizin...