02 / 05 / 2024

turizm gelirinde artış

turizm gelirinde artış

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nden (UNWTO) açıklanan verilere göre, 2013 yılında 1 trilyon 197 milyar dolar olan dünya turizm harcaması, 2014'te yüzde 3,7 artarak 1 trilyon 245 milyar dolara yükseldi.

Turizm geliri yüzde 8,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttı ve 12 milyar 854 milyon 373 bin dolara ulaştı.

Turizm gelirleri yüzde 7.9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı çok sayıda personel alacak! KPSS şartı yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık bünyesine alımlar ön lisans ve lisans mezunu olarak belirlenirken, başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak.

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Mümin Kopuz, Müslim Kopuz ve Umutcan Ateş ortaklığında kuruldu. 

50 milyar dolarlık hedef

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda turizm hedeflerine de yer verildi. Beklenen turizm gelirinde 2023 yılı hedefi 50 milyar dolar olarak belirlenirken ziyaretçi sayısının ise 60 milyona yaklaşması bekleniyor.

3600 ek gösterge ile kimin maaşı kaç lira olacak? Ek göstergeli maaş tablosuna şimdi bakın!

1 Ocak 2023 itibariyle hayata geçecek 3600 ek gösterge düzenlemesiyle milyonlarca memur ve memur emeklisinin  gelirinde artış yaşanacak. Peki 3600 ek gösterge ile maaşlar kaç TL'ye yükselecek? 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili merakla beklenen tüm detaylar

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Flaş ek gelir açıklaması! Emekliye 3.750 lira ödenecek!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendirecek müjdeli haber geldi. Gelen haberde emeklilere ek gelir verileceği belirtildi. Şubat ayında emeklilerin maaşına ek gelir sağlanacak ve emeklinin gelirinde artış yaşanacak...

65 yaş ve üzeri vatandaşlara büyük müjde! Bir ay içinde hesaplara 1.084 lira yatacak!

2022 yılının yeni asgari ücret zammından sonra milyonlarca çalışanın maaşı yükseldi. Bunlardan biri de 65 yaş aylığı oldu. 65 yaş aylığı alan yüz binlerce vatandaşın gelirinde artış gerçekleşti.

Art Group Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Group Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  100 bin TL sermaye bedeli ile  Abdulrahim Tarhan tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

Art House Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Art House Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Kulaksız tarafından kuruldu.

Çimento sektörü ihracat gelirinde yüzde 46'lık artış!

Çimento sektörünün 2019 yılının ilk 9 aylık dönemi verilerine göre; çimento sektörü ihracat gelirinde yüzde 46’lık artış yaşandı ve üretilen çimentonun yüzde 19,7’si ihracat oldu.

Turizm bölgelerindeki tesislerin niteliği artırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgelerinde bulunan tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak için hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

turizm gelirinde artış Haberi

turizm gelirinde artış


Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nden (UNWTO) açıklanan verilere göre, 2013 yılında 1 trilyon 197 milyar dolar olan dünya turizm harcaması, 2014'te yüzde 3,7 artarak 1 trilyon 245 milyar dolara yükseldi.  Dünya genelinde seyahat eden ve geceleme yapan 1 milyar 135 milyon kişi, 2014 yılında yaklaşık 1 trilyon 245 milyar dolarlık harcamada bulundu.Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nden (UNWTO) açıklanan verilere göre, 2013 yılında 1 trilyon 197 milyar dolar olan dünya turizm harcaması, 2014'te yüzde 3,7 artarak 1 trilyon 245 milyar dolara yükseldi.  Seyahat edenlerin konaklama, yiyecek, içecek, eğlence, alışveriş ve diğer mal ve hizmetlere yaptığı harcamalara 221 milyar dolarlık uluslararası yolcu taşımacılığı da eklendiğinde, dünya turizm cirosu yaklaşık 1,5 trilyon dolara çıkıyor.En büyük pazar konumunda bulunan ve harcamaların yüzde 41'ini...