19 / 05 / 2024

Turizm gelirleri açıklandı

Turizm gelirleri açıklandı

Merkez Bankası tarafından açıklanan Ödemeler Dengesi Raporu'na göre, ilk altı aylık dönemde Türkiye'nin turizm geliri, geçen yılın aynı dönemine göre 616 milyon dolar artış gösterdi.

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı! Tam 127 personel alımı yapılacak! Başvuruları kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplamda 127 personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki başvurular ne zaman başlıyor?  Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023p personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu?

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

İstanbul'un ilçe ve mahalle ölçeğinde hane halkı gelirleri açıklandı!

İÜ İktisat Fakültesi tarafından yürütülen ve İSTKA'nın desteklediği ''Mahallem İstanbul'' projesinin sonuçları açıklandı.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

TOKİ Adıyaman Gerger kura çekiliş sonucu açıklandı mı?

TOKİ, Adıyaman Gerger'de 110 adet daireyi kura yöntemiyle dün saat 11.00 itibariyle satışa çıkardı. Peki TOKİ Adıyaman Gerger kura çekiliş sonucu açıklandı mı?

Antalya Büyükşehir'in 2016 yılı performans programı açıklandı!

Başkan Türel’in ön sözünde “Önceki yılda olduğu gibi 2016 yılında da yeni yatırımlara, dünya ve ülke çapında ses getiren projelere imza atmayı hedefliyoruz” dediği Antalya Büyükşehir Belediyesi 2016 Yılı Performans Programı açıklandı.

TOKİ Sakarya Taraklı kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Sakarya Taraklı'da yer alan 43 adet konut bugün satışa sunuldu. Daire fiyatları 74 bin 947 TL'den başlangıç gösteren projede 180 ay vade uygulanıyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı kura sonuçları açıklandı mı?

Ekim ayı sektör raporu açıklandı!

İnşaat maliyetleri, Eylül 2014 ile eylül 2015 arasında yüzde 5.9 arttı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı.

Emporis en iyi 10 bina listesini açıklandı!

Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve nefes kesen mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı.

TOKİ Kayseri İncesu 3. Etap kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Kayseri İncesu 3. Etap'ta 718 adet konut için gerçekleşen kura çekilişi sonucunda hak sahipleri belli oldu. Peki TOKİ Kayseri İncesu 3. Etap kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Bolu Yeniçağa kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Bolu Yeniçağa'da yer alan 88 adet konut bugün kura yöntemiyle satışa sunuldu. Projede daire fiyatları 61 bin 915 TL'den başlangıç gösteriyor. Peki TOKİ Bolu Yeniçağa kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde kura çekilişi dün gerçekleşti. Projede yer alan 319 adet konut için hak sahipleri belirlendi. Peki TOKİ Manisa Celal Bayar Üniversitesi kura sonuçları açıklandı mı?

Turizm gelirleri açıklandı Haberi

Turizm gelirleri açıklandı

Merkez Bankası tarafından açıklanan Ödemeler Dengesi Raporu'na göre, ilk altı aylık dönemde Türkiye'nin turizm geliri, geçen yılın aynı dönemine göre 616 milyon dolar arttı. Yılın ilk yarısına ait Ödemeler Dengesi Raporu'na göre, cari işlemler açığı bir önceki yılın ilk yarısına göre 12 milyar 934 milyon dolar azalarak 24 milyar 252 milyon dolara oldu.


 Bu gerilemede, ödemeler dengesi tablosundaki dıi ticaret açığının 11 milyar 268 milyon dolara azalarak 29 milyar 322 milyon dolara düşmesi, net hizmet gelirlerinin ise 883 milyon dolar artarak 9 milyar 296 milyon dolara yükselmesi ve gelir dengesi açığının 956 milyon dolar azalarak 4 milyar 489 milyon dolara gerilemesi etkili odu. 


Türkiye istatistik Kurumu'nun turizmle ilgili olarak gerçekleştirdiği ikinci çeyrek anket sonuçlarının yansıtılmasıyla, turizm gelirleri bir önceki yılın aynı...