17 / 05 / 2024

turizm piyasası

turizm piyasası

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektöründeki yeni hedefler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ulusoy urizm devamlı çalışma ister. Biz her zaman ciddiyiz. Bu ciddiyetimiz devam ediyor" dedi.

Türkiye'de alternatif turizm her yıl artıyor!

Bu yıl 43 milyon turist ve 36 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye'de, alternatif turizme ilgi her yıl katlanarak artıyor. Yerli turistin tatil anlayışı değişmeye başlıyor.

Emlak piyasası 2024'e bu yenilikle girecek! 

1 Ocak 2024'ten itibaren emlak sektöründe, turizm amaçlı konut kiralamalarında yeni dönem başlıyor. İşte 2024 yılı emlak piyasasındaki yenilikler...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Turizm ve otel piyasasının 2021 karnesi!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş, '2021 Yılı ve Sonrası Turizm (Otel) Piyasası Analizi' başlığıyla hazırladığı raporda, Türkiye'nin turizm sektörünü değerlendirdi. 

Gürsel Turizm borsada ne zaman işlem görecek? Gürsel Turizm halka arz sonuçları açıklandı!

Gürsel Turizm’in borsada işlem göreceği tarih merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan Gürsel Turizm, halka arz ediliyor. İnfo Yatırım aracılığında 3-4 Mart tarihlerinde Borsa'da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle gerçekleşti.

Karaköy, Avrupa Yakası’nın yeni turizm adresi olmaya aday!

Keller Williams, özellikle son yıllarda popülaritesi gün geçtikçe artan Karaköy gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Yerli ve yabancı yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği bölge kısa süre içinde Avrupa Yakası’nın yeni turizm adresi olmaya aday.

Ütopya Turizm İnşaat sözleşme değişikliği için SPK'ya başvuru yaptı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret şirketin Esas Sözleşmesi' nin 6.Maddesinde yapılacak tadiller ile ilgili uygunluk görüşü alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Utopya Turizm İnşaat şirket sözleşmesi değişikliği kararı verdi!

Utopya Turizm İnşaat yönetim kurulu şirket esas sözleşmesini Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sunduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurdu

İzmir'de yazlık konut piyasası gelişti!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin İzmir'de gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırması, önde gelen turizm merkezlerinde ikincil konutların çevre verileri ve gelişimlerini analiz ederek yazlık ev piyasası fırsatları ve değerlerini açığa çıkarıyor.

Turizm gelirinde beklenti 36 milyar dolar!

Ulusoy, Ramazan ayının 18 Haziran-16 Temmuz arasına denk gelmesinin doğal olarak iç turizm piyasasını bir miktar olumsuz etkileyeceğine işaret ederek, ramazan sonrasında iç turizmde yeniden bir canlanma beklendiğini bildirdi.

Jewels Hotels Resorts Collection Türkiye’ye artık çok daha yakın!

İtalyan Jewels Hotels & Resorts Collection, Leonardo Travel işbirliği ile İstanbul'da açtığı yeni ofisiyle Türk-İtalyan turizm piyasasında varlığını güçlendiriyor. Türkiye’den İtalya’ya artan turizmin olumlu bir göstergesi olarak kabul ediliyor...

Ramazan Bayramı, turizm sektörünü hareketlendirdi!

Ramazan Bayramı'ndaki dört günlük tatil turizm piyasasını da hareketlendirdi. Özellikle yurtiçinde ciddi bir talep artışı gözlenirken, bazı oteller rezervasyonlarını doldurdu

Özak GYO, Aytur Turizm tarafından SPK'ya şikayet edildi: GYO'su kaldırılsın!

Aytur Turizm Yat.İşl.San.ve Tic.A.Ş. geçtiğimiz ay sermayesinin yüzde 25’lik kısmını halka arz edilen ÖZAK GYO hakkında, Sermaye Piyasası Kurulu’na şikayet ederek, bu şirketin GYO statüsünün kaldırılması talep etti

Utopia Turizm İnşaat sermayesini yüzde 375 artırdı!

Utopia Turizm İnşaat yönetim kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili maddelerine dayanarak şirket sermayesini yüzde 375 oranında bedelsiz arttırılarak 25 milyon TL'den 118 milyon 750 bin TL'ye çıkardı

turizm piyasası Haberi

turizm piyasası

HEDEF 36 MİLYAR DOLAR 


TÜRSAB'ın 2014 yılı hedeflerine de değinen Ulusoy, şunları kaydetti: "Turizm sezonunda 43 milyon turist ile 36 milyar dolara yürüyoruz. Turizm devamlı çalışma ister. Biz her zaman ciddiyiz. Bu ciddiyetimiz devam ediyor. Hedeflerimize ulaşmak istiyoruz."


ÜLKEYİ GEZMEMEK AYIP 


Türkiye'yi gezememenin ayıp, değerleri tanımamanın ise kayıp olacağını belirten Ulusoy, bir Anadolu açılımı içerisinde olduklarını kaydetti. Ulusoy, "Hayat Anadolu'da. Anadolu'daki değerleri dünya insanına, dünya kültürüne sunmak arzusundayız" dedi. 


ÇOK İYİ TANITILACAK 

Başaran Ulusoy, Türkiye'nin 81 ilinin birbirinden farkı olmadığının altını çizerek, "Bunu böyle görüyoruz. 81 vilayet de bizim ülkemizin değeridir. Ülkemizin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirebilme adına açılımlara başlıyoruz" diye konuştu. 


Olay...