03 / 07 / 2024

Turizm sektöründe düşül

Turizm sektöründe düşül

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Minimalizmin gayrimenkul sektöründe bir yaşam tarzına dönüştüğünü söyleyen Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, “Mali şartlar, ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. İstanbul gibi büyükşehirlerdeki insanlar da daha sade ve minimalist bir yaşam biçimini seçerek, çözümü ‘tiny house’larda buluyor.

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Bankacılık sektöründe mevduat düştü!

Bankacılık sektöründe toplam mevduat 25 Kasım'da sona eren haftada 106 milyar lira azalarak 8,8 trilyon lira oldu.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

Konut sektöründe Eylül 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 95. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Eylül'de konut sektöründe neler yaşandı?

Tasarruf finansmanı düzenlemesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf finansmanından yapılan düzenleme ile konut sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme ile 29 şirket için tasfiye kararı verildi. 

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Turizm sektöründe düşül Haberi

Turizm sektöründe düşül

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilerin dağılımına bakıldığında Rusya haricinde en büyük düşüşlerin Japonya, Fransa, İtalya gibi kişi başına milli geliri yüksek ülkelerden geldiği dikkat çekiyor.


Hedef Çinli ve Hintli 

Ocak-Kasım dönemine ilişkin verilere göre, İtalya’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 26, Fransa’dan gelen yüzde 18.5, Japonya’dan gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 37.2 azaldı.   Finansbank Ekonomisti Deniz çiçek, Reuters’a yaptığı yorumda, “Yabancı ziyaretçi gönderen ülkeler arasında ikinci en büyük paya sahip olan Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısı 11 aylık dönemde yüzde 18 düştü. Rusya’nın Türk turizm sektörüne yönelik yaptırımları nedeniyle önümüzdeki dönemde daha fazla düşüş olası”...