16 / 05 / 2024

turizm sektörüne ne kadar teşvik yapıldı

turizm sektörüne ne kadar teşvik yapıldı

Turizm sektörüne yılın ilk yarısında 205 proje için 3,1 milyar liralık yatırım teşviği verildi. Turizm sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 47 bin 607 yeni yatağı öngören 205 proje için 3,1 milyar liralık yatırım teşviki aldı...

Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan inşaat sektörüne girdi!

Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan inşaat sektörüne girdi. Turan,12 milyon 500 bin TL sermaye bedeliyle bugün AOT Yapı İnşaat Turizm Anonim Şirketi'ni kurdu.

Antalya'da konut sektörüne yönelik yabancı şirketler var!

Turizm ve tarım sektörleri başta olmak üzere Antalya'da 3 bin 201 yabancı ortaklı işletme faaliyetini sürdürüyor. Bunun dışında konut sektörüne dönük de şirket kuruluşları var.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

Turizm sektörüne 225 milyon TL'lik destek!

Hükümet, bu yıl turizmde beklenen daralma nedeniyle sektörün elini rahatlatmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Turizm sektörüne 225 milyon liralık destek, 288 milyon liralık da borç erteleme imkanı sağlandı.

Marsan Marmara rotasını güneş enerjisi sektörüne çevirdi!

İnşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerdeki 19 şirketiyle 35 yıldır faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding A.Ş., rotayı “güneş enerjisi” sektörüne çevirdi.

Ulaşlar Turizm rotayı inşaat sektörüne çevirdi!

Ulaşlar Turizm, Rusya krizinin yarattığı zararın ardından, rotayı inşaat sektörüne çevirmek zorunda kaldı. Antalya'da 100 odalı bir tesise sahip olan Ulaşlar Turizm, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm sektörü ne durumda?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde artan terör olayları, turizm sektörünü vurdu. Turistlerin, rezervasyonlarını iptal etmesiyle doluluk oranı yüzde 5'in altına inen bölgedeki oteller bayramda ziyaretçi ağırlayamayacak.

Türk inşaat sektörüne yabancı yatırımcının ilgisi artıyor!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, yabancı yatırıcının Türk inşaat sektörüne olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Yörsan, 'Yöryapı' adıyla inşaat sektörüne girdi!

Süt ürünleri firması Yörsan, Dubai’ li Abraaj Capital’ i ortak aldıktan sonra 'Yöryapı' adıyla inşaat sektörüne girdi. Yörsan'ın kurucu ortağı ve Yöryapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Yörük, açıkladı.

Ispartalı Merko konut sektörüne giriyor!

MERKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Çayboyu’na Cuma günü açtıkları yeni şubenin ardından her yıl bir mahalleye şube açacaklarını bildirdi. Firma konut sektörüne giriyor..

Doların yükselmesi gayrimenkul sektörüne yarayacak!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, doların yükselmesinin gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdığını belirtti..

Yörsan'ın kurucu ortağı Yörük ailesi inşaat sektörüne girdi!

50 yıllık başarılı bir geçmişe sahip olan YÖRÜK Ailesi, sahibi olduğu Türkiye’ nin en büyük süt Ürünleri firması Yörsan’a Dubai’ li Abraaj Capital’ i ortak aldıktan sonra “YÖRYAPI” adıyla inşaat sektörüne girdi.

Konut sektörünün hareketliliği mobilya sektörüne de yansıdı!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı mobilya sektörünü değerlendirdi…Konut sektörünün hareketli dönemi, ihtiyaç gereği mobilya sektörüne de değdi.

turizm sektörüne ne kadar teşvik yapıldı Haberi

turizm sektörüne ne kadar teşvik yapıldı

Turizm sektörüne yılın ilk yarısında 205 proje için 3,1 milyar liralık yatırım teşviği verildi. Turizm sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 47 bin 607 yeni yatağı öngören 205 proje için 3,1 milyar liralık yatırım teşviki aldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, projelerden 169'u komple yeni yatırımları kapsıyor. 


2,7 milyar liralık komple yeni yatırımlarla toplamda, 11 bin yeni istihdam ve 47 bin 607 yeni yatak kapasitesi üretilecek. Yeni konaklama tesisi yatırımlarında ilk sıralan yüzde 36 ile 3 yıldızlı, yüzde 33 ile 4 yıldızlı oteller alırken, bunları yüzde 15 ile 5 yıldızlı oteller ve yüzde 7,7 ile butik oteller izledi. 

Komple yeni yatırımların illere göre dağılımda ilk sıralan Antalya ve İstanbul aldı. 

Bu illeri Muğla, Mersin, Yalova, Avdın, Bursa,...