05 / 05 / 2024

turizm tatil tercihi

turizm tatil tercihi

Turizmde konaklama tercihleri değişti. Villa, daire, oda gibi konut nitelikli alanlar turizm amacıyla kiralanıyor. Ancak turizm acenteleri vatandaşların dolandırılmaması gerektiğiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber tatil planları da hız kazandı İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu,sayfiye yerlerinde fiyat artışlarının yaşanabileceğini belirterek, Bu evleri Trivago, ETS TUR gibi turizm firmalarının pazarlamaya başladığını dile getirdi.

Tatil Vadisi Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Tatil Vadisi Turizm Limited Şirketi Ataşehir’de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Öztüre ile Osman Uğur Tatlıdil ortaklığı ile kuruldu.

Tatil Olayı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tatil Olayı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fayyaz Başpınar tarafından kuruldu.

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Ruslardan Bodrum'daki turizm tesislerine 300 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum, Rus iş insanlarının radarına girdi. Öyle ki Ruslar bu bölgede bulunan turizm tesislerine yatırım yapmaya başladı. 

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Kovid-19 salgını Kaş'ta ev kiralarını uçurdu!

Antalya'nın Kaş ilçesinde koronavirüs salgını sebebiyle tatil tercihi ev ve apartlara yöneldi. İlçede ev kiraları uçtu, birçok kişi, evlerini aparta çevirince kiralık ev sıkıntısı başladı. 

Koronavirüse karşı yeni tatil tercihi: Kiralık villa!

Bayram sebebiyle sahillere akın eden yerli turistin tercihi bu yıl butik tatilden yana oldu. Villa, apart daire, butik otel ve yatlar yüzde 100 dolarken, açık olan büyük oteller de yüzde 60’a yaklaştı. Ege Bölgesi ise tatilin gözdesi oldu. 

Türkiye’nin en değerli tatil beldeleri belli oldu!

GABORAS tarafından hazırlanan ‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporuna göre Türkiye’nin en değerli tatil yerleri belli oldu. Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu...

Türkiye’nin en değerli tatil yerlerinde ev fiyatları arttı!

GABORAS,‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporunu açıkladı. Rapora göre Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu. Bölgede yazlık ev fiyatları metrekare bazında yaklaşık 11 -12 bin TL olarak seyrediyor.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

turizm tatil tercihi Haberi

turizm tatil tercihi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını turizm sektöründe taşları yerinden oynattı. Tatilcilerin ‘izole’ bir tatil arayışı ile çadır, karavan, glamping, villa kiralama gibi tercihleri talebi artırdı. Ancak ‘izole bir tatil yapacağım’ derken dolandırılmayın!

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) villa, daire, oda gibi konut nitelikli alanların turizm amacıyla kiralanma işleminin sadece seyahat acentelerince yapılabileceğinden bahsediyor. ‘Dolandırılmayın, mağdur olmayın’ diye uyaran acenteler, özellikle bayram döneminde artabilecek sahtekarlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. TÜRSAB Batı Antalya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, “Emlakçılar, hatta mahalledeki kasap, market villa kiralıyor. Bunların hepsi kanuna aykırı. Sadece bunlar değil, kendine seyahat acentesi süsü veren, internet sitelerimizi kopyalayıp villa kiralayanlar var. Çok fazla şikayet alıyoruz. Hem paranızı kaptırırsınız, hem de kalacak yer bulamazsınız” diye belirtti.

Kanun...