20 / 05 / 2024

Turizm tesisleri çevre sağlığı

Turizm tesisleri çevre sağlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm işletmelerini tesislerin fiziksel nitelikleri, hizmet kalitesi, personelin niteliği ile sağlık, hijyen ve güvenlik konularında azami özen gösterilmesi için bir genelge gönderdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un oteli bakanlık masasında!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirket’nin Bodrum’da hayata geçirmek istediği ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi 18 Nisan’da toplanacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda ele alınacak.

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

2m Çevre Group Mühendislik Enerji Turizm Otomotiv İnşaat Yapı Lab. Dan.Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

2m Çevre Group Mühendislik Enerji Turizm Otomotiv İnşaat Yapı Lab. Dan.Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün KArtal'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Tosun ve Metehan Özcan ortaklığında kuruldu.

Kurt Çevre İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurt Çevre İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Hamit Kurt ve İbrahim Kurt ortaklığında kuruldu. 

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Üsküdar’da yapıldı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir'deki 24 arsayı satışa sundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Nevşehir Kozaklı'da yer alan 24 adet turizm tesis arsası satışa sunuldu.

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Evre Grup Turizm Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Evre Grup Turizm Yatırım Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 17 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Murat Apaydın, Bernd Maser ve Michail Pediaditakis ortaklığında kuruldu.

Emin Koramaz: 'Yenişehir'in planlarına dava açacağız!

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Pamukkale’nin termal otelleri kapılarını açtı!

Pamukkale’nin şifalı kırmızı suyuyla büyük ün kazanan Karahayıt Mahallesi’nde bulunan termal oteller, kapılarını açtı. Turizm tesisleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Turizm tesisleri çevre sağlığı Haberi

Turizm tesisleri çevre sağlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm işletmelerini tesislerin fiziksel nitelikleri, hizmet kalitesi, personelin niteliği ile sağlık, hijyen ve güvenlik konularında azami özen gösterilmesi için bir 

genelgeyle uyardı.


Bakanlık Müsteşarı Özgür Özarslan imzalı "Hijyen ve çevre sağlığı konulu genelge, 81 il valiliğiyle Bakanlıktan belgeli 5 bin 200 turizm tesisine gönderildi.


Genelgede, Türkiye'nin turizm alanındaki pazar payının arttırılması, gelir artışındaki sürekliliğin sağlanması, turizm tesislerinin niteliğinin yükseltilmesi, turist sağlığı ve can güvenliğinin sağlanarak üst düzeyde memnuniyet oluşturulmasıyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlara önemli ölçüde sorumluluk düştüğü belirtildi. 


Özellikle turizm tesislerinde zaman zaman yaşanılan gıda zehirlenmeleri, havuz ve denizde gerçekleşen boğulma vakaları gibi olumsuzlukların iç ve dış basında geniş yer bularak Türkiye'nin turizmine zarar verdiği kaydedildi.


Turizm işletmeleri ve kuruluşlarının, bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği vurgulanan genelgede, "Tesislerin...