18 / 05 / 2024

turizm yapılaşması

turizm yapılaşması

ALANYA Turistik işletmeciler Derneği ( ALTİD ) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sili, Alanya ve Akdeniz Bölgesi' nde artan yatak arzının bir süreliğine durdurulması gerektiğini belirtti...

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Olimpos’ta itirazlar karşılık buldu: Yapılaşmaya kısmen dur dendi!

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütleri ile vatandaşların itirazlarının bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, yapılaşma koşulunu yüzde 30’a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan plan notlarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı

Şeker fabrikalarına ait arazilerde yapılaşmanın önü açıldı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerde bulunan şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını iddia etti.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Kaçak yapılaşmaya karşı yeni sistem!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'daki kaçak yapılaşmayla ilgili "Öncelikli hedefimiz kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırmak. Bunun için yeni sistem oluşturduk" dedi.

Nitelikli yapılaşma için yetki belgesi verilecek!

TBMM Çevre Komisyonu'nda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Buna göre, nitelikli yapılaşmanın sağlanabilmesi ve müteahhitlerin ihtisaslaşmasının sağlanması için yetki belgeleri verilecek.

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

İzmir'in yapılaşmasında deprem riski!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Ercan, "İzmir'de depremsellik açısından yapılaşmanın yüzde 45'i çok kötü, yüzde 20'si ise kötü. İyi olan ise sadece yüzde 15'' dedi.

Bozcaada yapılaşma baskısıyla karşı karşıya kaldı!

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

turizm yapılaşması Haberi

turizm yapılaşması

ALANYA Turistik işletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sili, Alanya ve Akdeniz Bölgesi'nde artan yatak arzının bir süreliğine durdurulması gerektiğini belirtti. Yatak arzı yerine tesislerde arttırımma yönelik çalışmalarına yer verilmesini gerektiğini savunan Sili, eğitimli personel ile kalitenin yakalanması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki yaz sezonunda Alanya'da 5 bin civarinda, Akdeniz çanağında ise 30 binin üzerinde yeni yatak kapasitesinin devreye gireceğini söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Sili, özellikle Side'de 3. ve 4. bantta turizm yapılaşmasının hızla arttığına dikkat çekti. Bunun da Alanya'dan daha yüksek fiyata satış yapan otellerin fiyatlarını Alanya seviyesine çekebileceği anlamına geldiğini dile getiren Sili, rekabet gücünü yüksek tutabilmek adına Alanya turizmini besleyen dinamikleri iyi kullanmak gerektiğini söyledi.


Yeni...