15 / 05 / 2024

Turizm\'de Arap Baharı

Turizm\'de Arap Baharı

Mersin tuzim sektörü ziyaretçi sayısını bu yıl yüzde 20 artırmayı hedeflerken Arap turist açığını ise Lübnan’la telafi etmeyi planlıyor

Alkol ürünlerine tek tek gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Bu kez de şaraba zam geldi!

Yeni yılın ardından alkollü içeceklere, tütün mamulleri ve sigara çeşitlerine adeta zam yağdı. Ardı arkası kesilmeyen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi bu kez de şarap ve şarap bazlı içeceklere zam geldi. Kararı Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar duyurdu. İşte güncel fiyatl

Esv Group İnşaat Turizm Değerli Madenler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esv Group İnşaat Turizm Değerli Madenler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Enes Vural ve Sefa Vural ortaklığında kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyasına konuştu!

ABD'nin önde gelen iş insanlarıyla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye, yenilenebilir enerji alanında yeni yatırım fırsatları sunuyor. Turizm de diğer bir önemli potansiyele sahip sektör" dedi. Erdoğan, Türk ekonomi modelini anlattı.

BİM’de Xiaomi baharı! NOTE 10 S ve NOTE 11 PRO’ları en uygun BİM’de bulabilirsiniz! 11 Ağustos fiyat listesi…

Türkiye’nin popüler marketi BİM’e Xiaomi akıllı telefonları geldi. Uygun fiyatları ile BİM’de Xiaomi NOTE serisi fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Bursa Koza Han'da çalışmalar başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada kentin önemli bir turizm değeri olan Koza Han’ın iç avlu kısmının komple revizyonunun Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti.

Trabzon’da yabancıya konut satışında rekor!

Turizm değerini her geçen sene yükselten Trabzon’da yabancılara yapılan konut satışları 2018'de rekor seviyeye ulaştı. 

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

Muradiye Şelalesi'nin çevresi için 4.5 milyon liralık proje!

Van'ın önemli turizm değerlerinden biri olan Muradiye Şelalesi için özel proje geliştirildi. Şelalenin çevresindeki 75 dönüm arazi üzerinde 4,5 milyon liralık proje hayata geçirildi.

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.

Duru Beytepe'de Son‘BAHAR’ kampanyası!

Tona Yapı ve Safe İnşaat İcra Kurulu Başkanı İhan Erdal, kefilsiz ve bankasız firma bünyesinde ödeme planı oluşturulmasının alıcı için çok önemli ve kaçmaz bir fırsat olduğu söyledi..

Fatsa ve Ünye'de Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor!

Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu’yu ziyaret eden Arap turistlerin sayısında ciddi oranda artış yaşanıyor. Tapu kadastro kayıtlarına göre, Ordu’da 2017 yılında 45 yabancıya mülk satışı gerçekleştirildi. 

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Turizm\'de Arap Baharı Haberi

Turizm\'de Arap Baharı

Suriye’deki sıkıntıların devam etmesi Mersin'deki turizm sektörünü düşündürüyor. Turizm temsilcilerini Lübnan’a yönlendiren Turizm Platformu’nun, yürüttüğü çalışmalar sonunda 11 Haziran’da Mersin-Beyrut feribot seferleri yeniden devreye giriyor.


Mersin, Arap turist açığını Lübnan’dan kapatmayı hedefliyor ayrıca bu yıl ayrıca Ağustos ayında başlaması düşünülen kruvaziyer turizmi ile Avrupalı misafirlerini de ağırlamayı planlıyor. Komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara karşın Mersin bu yıl turizmdeki ziyaretçi sayısını yüzde 20 artırma hedefinde.


Geçen yıl 500 bin yabancı ziyaretçi Mersin’e gelimişti diyen Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Bu yıl da özellikle Suriye’de sıkıntı yaşanmasaydı en az yüzde 35-40 büyüme bekliyorduk ama yaşanan gelişmeler ışığında ziyaretçi sayımızdaki artışın yüzde 20 seviyesinde kalacağını tahmin ediyoruz” dedi. 


Numan Olcar: 2007’de 80 bin olan yabancı turist sayısını geçen yıl 500 bine ulaştırdık. Bu ivme doğrultusunda bu...