03 / 05 / 2024

Turizmde işiten türkiye projesi çalışmaları

Turizmde işiten türkiye projesi çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizmde alternatif oluşturma ve işitme engellilerin kültür ile turizm değerlerinden daha fazla yararlanabilmeleri amacıyla "İşiten Türkiye Projesi" hazırlandı.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

İŞKUR, Türkiye genelinde iş arayanları bilgilendirmek için stantlar kuracak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hizmetlerin özellikle gençler özelinde bilinirliğini daha çok artırmak için 81 şehirde olmak üzere genelinde açacağı stantlar ile istihdamın artırılmasına destek olacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Çin devreden çıktı, 1 milyon çiftçi ile Türkiye açığı kapatacak!

Çin’in meyve üretim alanlarını pirinç üretimine ayırması ile piyasada boşluk oluştu. Meyve suyu endüstrisinde Türkiye’ye talebin arttığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Ozan Diren, “Bu yıl 500 milyon dolarlık ihracata ulaşacağız” dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

İŞKUR Türkiye genelinde çok sayıda personel alacak! Kadrolar birer birer açıklandı!

İŞKUR, yayımladığı ilanlar aracılığıyla Türkiye genelinde personel alımları yapacağını duyurdu. Alınacak personeller için KPSS şartının talep edildiği ve edilmediği kadroların olduğu öğrenildi.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Pil ve ekran özelliği ile meşhur Infinix Note 30 piyasaya çıktı! İşte Türkiye fiyatı

Akıllı telefonlar pazarında payını yükseltmek için çalışmalarını devam ettiren Infinix, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Note 30 modelini bugün Türkiye’de tertip ettiği lansman ile kullanıcı beğenisine sundu. Cihaz, fiyatı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. İşte Infinix Note 30 özellikleri ve fiyat

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

İş arayanlara beklenen haber!İŞKUR Türkiye genelindeki hastanelere personel alımı yapacak!İlkokul mezunu olmanız yeterli

İŞKUR, Türkiye genelindeki hastanelere en az ilköğretim mezunu kişiler içerisinden personel ve işçi alımı yapacak. İşte detaylar...

2025’e kadar neler planlanıyor? İşte Türkiye’nin ‘elektrik’ senaryosu!

Türkiye enerjide 2025’a kadar olan süre içinde elektrik enerjisiyle ilgili planını açıkladı. İşte Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyurulan o senoryo...

HONOR 70, Solo Cut Modu ile Türkiye’ye geliyor! Honor 70 kaç lira olacak. İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi

HONOR, Çin’de piyasaya çıkması ile birlikte ülkenin en çok satan cep telefonu haline gelen yeni modeli HONOR 70’i şimdi Türkiye pazarına sunuyor. Çığır açacak Solo Cut mod özellikleriyle öne çıkan HONOR 70, Sony IMX800 sensörünü dünyada ilk kez kullanan telefon olarak öne çıkıyor. Solo Cut modu aynı

Turizmde işiten türkiye projesi çalışmaları Haberi

Turizmde işiten türkiye projesi çalışmaları

Projenin ilk toplantısı, Muratpaşa ilçesindeki bir otelde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 


Arıcı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 3 milyon, dünyada da 600 milyona yakın işitme engelli bulunduğunu belirtti. Ülke turizmine önemli bir vizyon kazandırma amacıyla turizm sektörü temsilcileri ile "İşiten Türkiye" ve turizmin başkenti Antalya için "İşiten Antalya" projelerini hayata geçirmek istediklerini anlatan Arıcı, projenin uygulama alanları için buluştuklarını kaydetti. 



Türkiye'nin 2023 hedeflerinden bahseden ve turizm için 50 milyon misafir, 50 milyar dolar gelir hedeflediklerini hatırlatan Arıcı, bu hedefe ulaşmak için turizmi çeşitlendirmeye yönelik adımlar attıklarını bildirdi. 



Bakan Yardımcısı Arıcı, proje için Antalyalı kamu kurum ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine önemli roller düştüğünü belirtti. 



Çalışanlara işitme dili öğretilecek

Proje çerçevesinde ilk olarak eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini anlatan Abdurrahman Arıcı, "İlk etapta...