04 / 05 / 2024

turizmde işsizlik başlıyor

turizmde işsizlik başlıyor

Turizm sezonunun sona ermesi ve tatil bölgelerindeki otellerin büyük bölümünün kasım ayından itibaren kapanacak olması nedeniyle, sektörde yaklaşık 700 bin kişi 5 ay işsiz kalacak.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren son dakika haberi! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor! Zam hesabı değişti..

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Trafik sigortasında zam hesabı değişti. İşte ayrıntılar...

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

Şişli'ye 67 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 75 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yıldızlar Group, Şişli'de hayata geçireceği yeni otel yatırımının inşaatı resmen başlıyor. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yükselecek olan otel projesi 66 milyon 875 bin TL'ye mal olacak.

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Eyüpsultan'daki yeni projesi resmen başlıyor. 637 yeni konutun yer alacağı projenin maliyeti 889 milyon 476 bin TL olarak açıklandı.

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı’nda test sürüşleri başlıyor. Söz konusu tramvay hattının 15 Şubat 2024 tarihinde resmen hizmete açılması bekleniyor. 

TOKİ'den 4 bin 732 TL taksitle konut fırsatı! Başvurular işte bu tarihte başlıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi için daha başvuru dönemi başlıyor. Söz konusu projede en düşük taksit bedeli 4 bin 732 TL olarak açıklandı.

TOKİ Yozgat projesi resmen başlıyor! 304 konutluk yeni proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat projesi resmen başlıyor. Yozgat Eskipazar 2. Mıntıka Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan projede toplam 304 konut yer alacak.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Setur’dan tatilseverlere dev kamyanya! Lüks otellerde yurt içi konaklama 750 TL, yurt dışı 379 dolardan başlıyor!

Koç Topluluğu iştiraki Setur, Eylül’de tatile devam edenlere cazip fiyatlarla dolu kampanyalar hazırladı. Yurt içi konaklama ücretleri gecelik 750 liradan başlarken, yurt dışı tatil paketlerinde ise fiyatlar 379 dolardan başlıyor.

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular yarın başlıyor!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlar yarın resmen başlıyor. Peki ÇKS kaydı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Yastık altında 2 bin lirası olana TOKİ'den konut müjdesi! Başvurular işte bu tarihte başlıyor!  

Yastık altında 2 bin lirası olana TOKİ'den konut müjdesi geldi. TOKİ'nin yeni projesi için başvurular 4 Eylül tarihinde başlıyor. İşte TOKİ Erzurum projesi ile ilgili detaylar...

turizmde işsizlik başlıyor Haberi

turizmde işsizlik başlıyor

Turizm sezonunun sona ermesi ve tatil bölgelerindeki otellerin büyük bölümünün kasım ayından itibaren kapanacak olması nedeniyle, sektörde yaklaşık 700 bin kişi 5 ay işsiz kalacak.Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, sezonun yavaş yavaş sonuna yaklaşıldığını, bölgesel olarak değişmekle birlikte bugünlerde tatil yörelerindeki doluluk oranlarının yüzde 60, 70 civarında bulunduğunu, şehir merkezine yakın otellerde ise daha yüksek dolulukların söz konusu olduğunu söyledi.Geçen yıla oranla turizmde bu yıl ortalama yüzde 7'lik bir artış gerçekleşeceğini ifade eden Kızıldağ, yatak kapasitesinde artış ve geceleme sayılarına bakıldığında artışın yeterli olmadığını ifade etti. 



Haber...