20 / 05 / 2024

Turizmde istihdam ne durumda

Turizmde istihdam ne durumda

Yenibiris.com’un verilerine göre, Yaz dönemi için hazırlıkların sürdüğü Turizm - Otelcilik sektöründe firmaların eleman arayışı Türkiye genelinde yüzde 30, Antalya’da ise yüzde 324 oranında arttı.

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

6 Ocak Cumartesi canlı altın fiyatları: Bugün gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

6 Ocak 2024 altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın fiyatları dün açıklanan ABD istihdam verileri sonrası bir miktar düşüşe geçti. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

Altın fiyatları geriledi! Yatırımcılar panikledi! Altın fiyatları bugün ne kadar? 11 Aralık Pazartesi altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde  aşağı yönlü başladı. Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD tarım dışı istihdam verileri altın fiyatları üzerinde etkili oldu. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? 11 Aralık Pazartesi altın fiyatları.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Dolar/TL kuru bugün ne kadar? 12 Temmuz Çarşamba dolar/TL alış satış fiyatı

Geçtiğimiz hafta Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verilerinin ardından sert düşüş yaşayan dolar/TL kuru ne kadar oldu? Bugün dolar ne kadar? 12 Temmuz Çarşamba dolar/TL alış satış fiyatı.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalar, ABD'de bankacılık sektörüne ilişkin risklerle karışık bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerinde...

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

22 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan 265 firmayla hazırgiyimin kalesi konumuda yer alan Adıyaman’da 70 fabrika üretime başladı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, "Artık kılık kıyafet değil barınma olanağı verilmesi" dedi.

Son dakika altın fiyatları! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç lira? Güncel altın bilezik fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde harekete geçti.  ABD'de tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamlarının açıklanmasıyla ons altın yükselişe geçerken grama altın fiyatları da arttı. Peki altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç lira?

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

Altın fiyatları füze gibi uçtu! 1 gram altın ne kadar oldu? Bakan bir daha bakıyor! Son dakika altın fiyatları

Altın fiyatları dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrasında füze gibi uçtu. Gram altın rekor kırarken güncel altın fiyatlarına bakan bir daha baktı. 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 7 Ocak 2023 son dakika altın fiyatları.

Şartları ve detayları açıklandı! Jandarma uzman erbaş maaşları ne kadar?

Yıl sonunun gelmesiyle kamuda herkes maaşlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı içerisinde istihdam edilen jandarma uzman erbaşların ne kadar aldığını araştırıyor. Jandarma uzman erbaş maaşları ne kadar?

Turizmde istihdam ne durumda Haberi

Turizmde istihdam ne durumda

Yenibiris.com’un verilerine göre, Turizm-Otelcilik sektöründe iş ilanları son 3 ayda, 2013’ün son 3 ayına göre artış gösterdi. Antalya ve Bodrum gibi en çok tercih edilen tatil bölgelerinde, ilan artışı yüzde 300’ü geçti. Sektörde en çok Resepsiyonist ve Garson aranıyor.

838 bin sigortalı çalışıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, Turizm sektöründe sigortalı çalışanların sayısı 2013’te yüzde 17 artarak 838 bine yükseldi. Turizmin ülke istihdamındaki payı da geçtiğimiz yıl yüzde 6,2’den yüzde 6,8’e çıktı. Sezonun tam olarak açılmasıyla yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin iş başı yapması bekleniyor. Yenibiris.com verilerine göre ise bu dönemdeki ilanlarla sektörde istihdam edilmek üzere yaklaşık 6700 kişi aranıyor. En çok aranan ilk 5 pozisyon şöyle: 

1-Resepsiyonist

2-Garson

3-Belboy

4-Satış Temsilcisi

5-Kat Hizmetleri Görevlisi


Sektörde çalışmak için aranan kriterlerin başında yabancı dil bilmek geliyor. İkinci...