15 / 05 / 2024

Turizmde yüzde 13 artış

Turizmde yüzde 13 artış

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13,52 artış yaşandığını bildirdi. Çelik, açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının arttığını vurguladı

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 92,1'lik artış!

Kasım 2023 döneminde AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 92,1, bir önceki aya göre ise yüzde 13,3 artış gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

Son dakika: İstanbullulara kara haber! Suya yüzde 25 zam resmen açıklandı! İşte yeni tarife...

İBB Meclisi'nde gerçekleşen İSKİ olağan kurulunda suya yüzde 25 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Suya en son haziranda yüzde 13 zam yapılmıştı. İşte yeni tarife...

Otomotivde 8 aylık üretim 1 milyona yaklaştı: 8 ayda yüzde 13'lük artış! 

Ocak-Ağustos 2023'te toplam üretim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 arttı ve 943 bin 609 oldu. İşte açıklanan son dakika rakamları...

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

A101'den çılgın kampanya! Bisiklet çeşitleri yüzde 13 indirim! Yetişen indirimi kapacak!

A101 "Aldın Aldın" kampanyası ile bisiklet çeşitlerine yüzde 13 indirim yaptı. İndirim kapsamına Belderia Pexma Maximum 26 Jant Çift Amortisörlü Bisiklet ve Belderia Pexma 26'' Jant Bisiklet yer aldı.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

Çiftçiler dikkat! Gübreye yüzde 13 indirim, takip sistemine yüzde 98 zam! Hemen farklara bakın!

Çiftçiler dikkat! Gübreye yüzde 13 indirim, takip sistemine yüzde 98 zam! Hemen farklara bakın!

Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazandı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 116 milyon dolara çıkarkan, Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazanarak güne 24 bin 600 dolar seviyesinde başladı. 

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Çiftçiler dikkat! Gübreye yüzde 13 indirim müjdesi! Duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Nisan'a kadar zam da yok!

Sık sık gündem olan gübreye yüzde 13 indirim müjdesi! Duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Nisan'a kadar zam da yok! 

Türkiye'de hane halklarının yüzde 60,7'sinin konutu kendine ait! 

Türkiye'deki hane halklarının yüzde 17,3'ünün iki katlı, yüzde 14,4'ünün 5 katlı, yüzde 13'ünün 6 katlı ve yüzde 11,7'sinin tek katlı binalarda ikamet ettiği belirlenirken, yüzde 60,7'sinin konutunun kendine ait olduğu görüldü. İşte ayrıntılar...

Turizmde yüzde 13 artış Haberi

Turizmde yüzde 13 artış

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13,52 artış yaşandığını bildirdi. Çelik, yazılı açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının temmuzda zirveye ulaştığını vurgulayarak, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte yakın coğrafyada yaşanan olumsuz gelişmelere nazaran huzur ve güven ortamının hiçbir zaman sekteye uğramaması, turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma içerisine girmesini sağladığını kaydetti. "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi güldürmüştür" ifadesini kullanan Çelik, Türkiye'nin, markalaşan eşsiz güzelliğinin başarılı bir tanıtımla dünyaya duyurulmasıyla, tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardığını belirtti. Çelik, 2013'ün temmuz ayında 4 milyon 593 bin 511 olan ziyaretçi sayısının bu yıl aynı dönemde...