17 / 05 / 2024

türk çatı sektöründe büyüme oranı

türk çatı sektöründe büyüme oranı

Türk inşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan çatı sektörü her geçen yıl kendini bir adım daha ileriye taşıyarak gücüne güç katıyor. Türk çatı sektörü yıl sonuna kadar yüzde 7'lik bir büyüme hedefliyor...

İnşaat sektöründe ezber bozan yeni sistem! Adını ilk TOKİ ile duyurdu!

Yeşil Holding tarafından 2007 yılında büyük bir Ar-Ge yatırımıyla kurulan RENCO’nun geliştirdiği RENCO Kompozit Yapı Sistemi ile inşat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Binalar depreme karşı artık daha dayanıklı olacak...

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

türk çatı sektöründe büyüme oranı Haberi

türk çatı sektöründe büyüme oranı



TÜRK inşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan çatı sektörü her geçen yıl kendini bir adım daha ileriye taşıyarak gücüne güç katıyor. Yaklaşık 3 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünya pazarının yüzde 1.3 'ünden fazlasını oluşturan Türk çatı sektöründe, yaklaşık 1.500 firma çatı kaplama pazannda faaliyet gösteriyor. 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5 büyüyerek 130 milyon metrekareye ulaşan sektörün 2012 yılı üretim kapasitesi ise 250 milyon metrekare olarak gerçekleşti. 2013'ün ilk altı ayında başarılı bir tablo sergileyen Türk çatı sektörü yıl sonuna kadar yüzde 7'lik bir büyüme hedefliyor. Gelecekteki hedef ise çatı sektörünü dünya pazarlarında söz sahibi yapmak.


Star...