19 / 05 / 2024

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği

Sıddık Yarman, orta gelir düzeyini aşmak için belirlenen hedeflere ulaşabilmek için bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirtti. Yarman, " Elektronik, otomotiv ve enerji-enerji tasarrufu sektörüne önem verilmeli. Akıllı şehirler geliştirmeliyiz." dedi

Özbek-Türk İş Forumu Taşkent’te gerçekleştirildi!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilen Özbek-Türk İş Forumu'na inşaat, sanayi, elektronik, madencilik, enerji, taşımacılık, turizm ve diğer alanlarda faaliyet gösteren 30’a yakın Türk iş adamı katıldı.

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında protokol imzalandı.

Vestel'e ürün geliştirme süreci ödülü!

Vestel Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından Ürün Geliştirme Süreci Ödülüne layık görüldü.

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Türk ev tekstili ürünlerine İran'dan yoğun ilgi!

Ambargonun kalkması ardından bütün gözler İran’a çevrildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Türk ev tekstili ürünlerinin; İran pazarında iyi bilinen, marka adı ile aranılan bir konuma sahip olduğunu ifade ediyor.

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.

Türk ev tekstili rotasını yeni pazarlara çeviriyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, TÜİK verileri ile 2014 yılı Türk ev tekstili ihracat rakamlarını açıkladı. TETSİAD’ın raporuna göre 2014’te de ev tekstili ihracatı, 3 milyar 330 milyon Dolar seviyesinde gerçekleşti.

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı!

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), 14-17 Ocak 2015 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşen Heimtextil Fuarı’ndan umutla döndü.

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar!

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Türkiye’nin ev tekstili alanındaki sektör büyüklüğünün 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Türk şirketlerden Azerbaycan atılımı!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği üyesi 20 Türk firması, Bakü'deki İş Forumu'nda Azerbaycanlı iş adamlarıyla buluştu. Forumun açılış toplantısına Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakan Yardımcısı Sahip Memmedov da katıldı

Bosch, Türk tedarikçi arıyor!

OİB'in ev sahipliğinde Türk otomotiv yan sanayi firmalarıyla Bosch Rusya Yönetimi arasındaki görüşmelerde döküm, pres, dövme, elektrik - elektronik gibi birçok alanda işbirliği fırsatları arandı...

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER I Solani’de yerini aldı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Solani’de yerini aldı. Fuar Türk mobilyasını en iyi şekilde tanıtmanın yanı sıra, diğer ülkelerle de ticari bağlantılar kurularak iş birliklerinin artırılmasına katkı sağladı.

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği Haberi

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Yönetim Kurulu Başkanı, Savronik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN, orta gelir düzeyini aşmak için belirlenen hedeflere ulaşabilmek için bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirtti. YARMAN, “Kalkınalım demekle olmuyor. Katma değer yaratmak kaliteli insanla söz konusudur ve kaliteli insan yetiştirilir. Yetiştiremezsen katma değer yaratan olmazsın, katma değer yaratan ürünler ortaya koyamazsın” diyor.  


YOL HARİTALARIMIZ OLMALI 

‘Girişimcilik’ kavramı uzun yıllardır ülkemiz gündeminden düşmüyor. ‘Girişimcilik’ son 12 yıldır siyasi istikrarı yakalamış ve emin adımlarla yoluna devam eden ülkemizin gelecek hedefleri adına çok faydalı bir yaklaşım. Ayrıca bu noktada ulusal bir mutabakat ile 10 bin dolarlık orta gelir dilimini aşmak için ortaya atılan katma değerli çalışmalar adına hedefler...