29 / 04 / 2024

türk emlak modeli

türk emlak modeli

Eskidji Ankara Bölge Ortağı Köksal Ünal, emlak sektörüne yönelik yasa çalışmalarında İngiliz modelinin referans alınabileceğini belirterek, “Çünkü İngiliz sistemi daha sade, orada Emlak Müşavirliği var, kurallar ve kriterler belli” dedi.

Türk emlak şirketi Uganda pazarına girdi

Türk emlak şirketi Vaal Real Estate, yaklaşık 30 milyon dolarlık projesiyle Uganda pazarına girdiğini bildirdi. Cadenza adı verilen konut projesinde 2027 yılında yaşamın başlaması planlanıyor.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

Toyota açıkladı! Toyota'da 200 bin Türk Lirası indirim fırsatı...

Toyota otomobil markası, Corolla modeli ile Türkiye'deki pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Buna göre, yayımlanan güncel otomobil fiyat listesine bakıldığında, 200 bin Türk Lirası indirim olduğu da kaydedildi. İşte Renault Clio ve Toyota Corolla ve haberin ayrıntıları...

Toyota açıkladı! Corolla modelinde 200 bin Türk Lirası indirim yaptı...

Toyota otomotiv markası, Türkiye'deki otomobil pazarında yer alan Corolla modeli hakkında güncel otomobil fiyat listesine bakıldığında, 200 bin Türk Lirası indirim yapığı görülüyor. İşte indirim ve haberin detayları...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Emlak Konut GYO 250 milyon Türk Lirası kredi kullandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 250 milyon Türk Lirası tutarında kredi kullandı.

Citroen C3 Aircross Suv'dan 7 bin Türk Lirası indirim! İşte 30 Mart 2022 fiyat listesi!

Citroen C3 Aircross Suv modelinin fiyatlarını ve özelliklerini yeniledi. Tam 7 bin Türk Lirası indirim uyguladı. İşte B sınıfı SUV modeli olan C3 Aircross modelinin özellikleri ve fiyat listesi...

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 

Türk Telekom ve Hepsiemlak'tan emlakta dijital dönüşüm işbirliği!

Türk Telekom emlak sektöründe dijital dönüşümün önünü açacak yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hepsiemlak ile hayata geçirilen proje ile emlakçılara atanan mobil numaraların kendilerine ait şahsi numaralara yönlendirilmesi sağlanacak.

türk emlak modeli Haberi

türk emlak modeli

Sosyal hayatta önemli bir yeri bulunan, ancak uzun yıllar “bir masa bir kasa” şeklinde yapıla gelen emlakçılık faaliyeti yasa ile yeniden düzenlenirken, sektörün uzmanlarından Köksal Ünal’dan “İngiliz modeli” önerisi geldi. 


Eskidji Ankara Bölge Ortağı Köksal Ünal, son yıllarda inşaat sektöründe konut üretimi ve ticaretinde rekor büyüme ile emlak piyasası devasa bir sektöre dönüşmesinin, mevzuatla ilgili konuların yeniden düzenlenmesi ihtiyacını artırdığını ve Emlak piyasasına yönelik yeni yasal düzenlemenin hükümetin gündeminde olduğunu belirtti. Sektörün tüketici, müteahhit, emlakçı, bankalar ve devlet gibi önemli ayakları bulunduğunu belirten Ünal, “Piyasanın işleyişi, vergi ve diğer boyutları ve bu alanda faaliyet gösterenlerin niteliklerine ilişkin yapılacak mevzuat düzenlemeleri büyük önem taşıyor” dedi. Emlak sektörü ile ilgili düzenlemelerde referans alınabilecek ülkelerin başında İngiltere’nin geldiğini ifade eden Ünal, “Çünkü İngiliz...