02 / 05 / 2024

türk enerji şirketleri

türk enerji şirketleri

Huşeng Felahetiyan, İran’a yönelik ambargoların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen İran’a yoğun ilgi olduğunu söylerken, “Önümüzdeki günlerde İran’da 5 bin megavatlık santral yapılması için anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Türk şirketleri Romanya'da gaza bastı! 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! 

Türk şirketleri, Romanya'da proje üstüne projeye imza atıyor. 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! İşte ayrıntılar...

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Libya'da Türk inşaat şirketleri için konut potansiyeli büyük!

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da ciddi bir konut ihtiyacı var. Türk inşaat şirketleri için orada çok ciddi bir potansiyel bulunuyor" dedi...

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Endonezya Bayındırlık ve İskan Bakanı Basuki Hadimuljono, Türkiye’den yapılacak yatırımları teşvik edeceğini vurgulayarak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı üs olarak kullanabilir" diye konuştu.

Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip!

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip. 

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

Çinlililer otoyol ve köprü peşinde!

Türk enerji şirketleri, Çinli yatırımcılarla malzeme tedarikini de içeren finansman destekli yeni proje ya da işletmede olan yatırımlar için ortaklık ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. 

Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

türk enerji şirketleri Haberi

türk enerji şirketleri

NÜKLEER programı nedeniyle uygulanan yaptırımların “5+1” grubu ile varılan anlaşma ile kaldırılmasının hemen ardından, tüm dünya gözünü İran’a  çevirdi.


İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, yaptırımların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen de İran’a yoğun bir ilgi olduğunu söyleyerek, Türk şirketlerin İran’a yapacağı devasa yatırımı şöyle açıkladı: “Önümüzdeki günlerde Türk özel sektör enerji temsilcileri ile İran’a yatırım odaklı 5 bin megavatlık (MW) bir yatırım anlaşması imzalayacağız. Bu anlaşmanın hacmi 3 milyar dolar seviyesinde. Türklerle başka anlaşmalarımız da var ama hala kesinleşmedi ve müzakereleri sürüyor” dedi. 


ELEKTRİK TİCARETİ ARTACAK

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nin davetlisi olarak katıldığımız İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen 11. Uluslararası Enerji Konferansı’nda sorularımızı yanıtlayan Felahetiyan, Türkiye ile elektrik ticaretinin de artacağını söyledi. Şu anda Türkiye’ye 350 megavatlık elektrik enerjisi sattıklarını...