05 / 05 / 2024

türk işadamları ırak yatırımı

türk işadamları ırak yatırımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sıkı işbirliği’ mesajı harekete geçirdi. Başbakan Erdoğan ile IKBY Lideri Barzani’ nin Diyarbakır buluşmasının ardından, işadamları da Musul seferine çıkmaya hazırlanıyor....

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

Kuveyt Türk'ten Türk işi kampanya! Harcadıkça kazanacaksınız! Hemen bu habere bakın!

Kuveyt Türk öyle bir kampanya yaptı ki ulus olarak herkesin beğenisini aldı. 200 TL harcama yaptığınızda 20 TL kazanacaksınız. işte kampanyanın detayları.

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Asgari ücret 3. toplantı sona erdi! TÜRK-İŞ 9 bin TL dedi! Asgari ücret teklifi 9 bin TL kabul edilir mi? 

2023 asgari ücret için son görüşmeler yapılıyor... Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, 9 bin TL'lik teklif verdi!  "Vermezlerse masaya oturmayız" denildi. Peki, asgari ücret 9 bin TL olur mu? İşte, 2023 asgari ücret beklentileri ve yorumları...

Asgari ücrette ancak bir şartla masaya oturacağını söyleyen TÜRK İŞ Başkanı Ergun Atalay o rakamı ilk kez telaffuz etti

2023 yılına ait asgari ücretle ilgili yapılan üçüncü toplantı sonunda TÜRK İŞ, Genel Başkanı Ergun Atalay son sözü söylerken, ilk kez istediği rakamı telaffuz etti. Peki Ergun yeni asgari ücret için ne kadar istedi?

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. 

Helmann’dan yatırımda büyük adım! Ünlü şirketten Albaraka Türk ile iş birliği

Geliştirdiği çevreci ve yüksek kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan sık sık ilgi gören Helmann, Albaraka Türk iş birliğiyle gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Almanya, Türk işçi alımına başladı. Almanya havalimanlarında çalışacak personel aranıyor. İşte merak edilen detaylar!

türk işadamları ırak yatırımı Haberi

türk işadamları ırak yatırımı

Türkiye ile Irak arasında yeniden oluşan bahar havası, etkisini iş dünyasında da hissettiriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Lideri Mesut Barzani ile Diyarbakır’da yaptığı tarihi buluşmanın ardından, işadamları da Musul’a çıkarma hazırlığında. Başbakan Erdoğan’ın mesajlarıyla harekete geçen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önümüzdeki ay bölgeye giderek yeni işbirliği kapılarını aralayacak. Türkiye’nin, Irak’la bağlarının en güçlü olduğu yerlerden olan Musul’a yönelik ‘İşadamları Heyeti Programı’nın, 15-17 Aralık’ta yapılması kararlaştırıldı. TİM, üyelerine bildirimde bulunarak, 10 Aralık’a kadar başvuruların yapılmasını istedi. Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle gerçekleşecek programda, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu ve Ticaret Müşavirliği ile ortak hareket edilecek. Musul Ticaret ve Sanayi Odası, Musul İşadamları Derneği ile görüşmelerin yapılacağı ziyarette, iki ülke arasındaki iş ilişkileri değerlendirilecek. 


HER ALANDA İŞBİRLİĞİ İMKANLARI


TİM’in davetinde,...