12 / 05 / 2024

türk liraıs

türk liraıs

Dolar tahminleri ile nam salmış olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için öngörülerini aktarmaya devam ediyor. Geçer, ağustos ayının bitimine birkaç gün kala dolar tahminine yenilerini ekledi. Geçer, içinde bulunduğumuz ağustos ayı tahminini dile getirirken yıl sonu tahminini de açıkladı. İşte de

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Evde bakım maaşı zamlı yattı mı? Maaşlar ne zaman yatacak? 

Ocak 2024 itibarı ile evde bakım maaşı alacak kişilere ödenen tutarlar da güncellendiği duyuruldu. Asgari ücret ve memur zammının netleşmesinden yükseliş yaşayan devlet desteği ile 7 bin 609 Türk Lira'sına ulaştığı belirtildi. İşte haberin detayları...

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Türk-İş resmen duyurdu: Açlık sınırı asgari ücreti solladı

Ekonomik kriz, hayat pahalılığı vatandaşların cebini bükerken Türk-İş, 2022 yılı Ağustos ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini duyurdu. Açlık sınırı bin 390 lira ile yeni asgari ücrete fark atarak 6 bin 890 olarak kaydedildi. Yoksulluk sınırı ise 22 bin 442 lira ile rekor kırdı.

Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahve Makinesi fiyatlarında fırsat! Dünyada ilk ve tek! 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahve Makinesi, közde türk kahvesi, sütlü türk kahvesi, sütlü sıcak çikolata ve sütlü kahve olmak üzere 4 farklı çeşit kahve yapabiliyor. Peki Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahve Makinesi kaç lira? İşte 13 Mayıs 2022 fiyat listesi..

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

İstanbul Arnavutköy'de TOKİ konutlarında 145 Türk Lira'sı olan aidat zamlanarak 245 Lira'ya yükseltildi. Aidatın zamlandığını duyan site sakinleri zammı protesto etmek amaçıyla eylem yaptı.

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2021'de toplamda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 Türk Lirası şeklinde belirtilirken, merakla beklenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 Türk Lirası şeklinde oldu.

Türk-İş açıkladı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı!

Türk-İş verilerine göre , nisanda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 767, yoksulluk sınırı ise 9 bin 13 lira oldu. Türkiye'de uygulanan asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş...

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını hesapladı!

Türk-İş, mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 736, yoksulluk sınırı 8 bin 912 lira olarak hesapladı.

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 719 lira olarak hesapladı!

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 719, yoksulluk sınırını ise 8 bin 856 lira olarak hesapladı.

Türk-İş: Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652 lira!

Türk-İş’in araştırmalarına göre Ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı ise 8 bin 638 lira oldu. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 3 bin 222 lira olarak hesaplandı.

Türk-İş: Eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira!

Türk-İş'in eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak hesaplandı.

türk liraıs Haberi

türk liraıs

Dolarda hemen hemen her dediği çıkmış olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ağustos ayının bitimine çok az bir süre kalmışken ağustos ayı dolar tahminine yenilerini ekledi. Para politikaları hakkında birtakım eleştirilerde bulunan Geçer, dolar kuru için eskisi gibi şaşırtıcı tahminlerde bulunmaya devam etti.

Dolar için ağustos ayı sonu beklentisini açıklayan Geçer, "Ağustos ayı sonu ve eylül ayı başı itibari ile benim öngörüm 20 liranın üstünde bir dolar kuru tutabilirler” ifadelerini kullandı.

"30 LİRANIN KIYISINA GELEBİLİR"

Kış mevsiminin sert geçeceği hakkında da ünlü ekonomist Geçer, “Kur hareketlerine baktığımız zaman sertleşmeye start verir. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanması ile birlikte dolar kurunun 30 liranın kıyısına gelebileceğini öngörüyorum” ifadelerini kullandım.

"BİR ANDA DOLAR KURUNU 60 LİRA - 70 LİRA OLARAK GÖREBİLİRİZ"

Geçer, önümüzdeki zamanlarda uygulanmış olan...