01 / 05 / 2024

türk marka yurt dışı mağazları

türk marka yurt dışı mağazları

BMD Başkanı Sinan Öncel, Türk markalarının yurt dışında yatırım atağına başladığını söyledi. Öncel, markaların yurt dışında her gün ortalama 2 mağaza açmaya devam ettiğini belirtti.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

Yurt Dışı Yatırım Anketi verilerine göre, Türk yatırımcılar 2022 yılı sonu itibarıyla 128 ülkede faaliyetlerine devam ediyor.

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

türk marka yurt dışı mağazları Haberi

türk marka yurt dışı mağazları

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, markaların yurt dışında her gün ortalama 2 mağaza açtıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Öncel "Haziran sonu itibarıyla 125 ülkede toplam 4 bin 396 mağazamız ve 12 bin 884 satış noktamız bulunuyor. Markalarımızın yılın ikinci yarısında da aynı hızla devam edeceklerine ve yıl sonunda yurt dışı mağaza sayımızın 5 bin sınırına yaklaşacağına inanıyorum. Başka bir ifade ile sınırlarımızın ötesindeki mağaza sayımızı 3 yılda yaklaşık yüzde 100 artırmış olacağız." diye konuştu.

Başta hazır giyim olmak üzere perakende sektöründen firmaların katılımıyla kurulan BMD, iletişim, optik, mobilya, ayakkabı, küçük mutfak ürünleri, kozmetik, aksesuar, ev tekstili ve dekorasyonu, çok katlı mağazacılık gibi alanlardan firmalarla üyelerinin sektörel dağılımını çeşitlendirip Türkiye'nin en tanınmış, marka değeri en yüksek...