29 / 04 / 2024

Türk mobilya sektörünün çatı kuruluşu

Türk mobilya sektörünün çatı kuruluşu

Türk mobilya sektörünün çatı kuruluşu MOSFED ile CNR Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen dünyanın 2. büyük mobilya fuarı CNR İMOB2016, sektörün 2016’daki 3 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayacağının işaretini verdi.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çimento fiyatlarındaki artış konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşlarından olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'ndan çimento fiyatlandırma politikalarına ve konut sektörüne ilişkin açıklama geldi. ÇEİS Başkanı Suat Çalbıyık, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Türk yapı sektörü Afrika için buluşuyor!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, yapı sektöründe birçok fırsat yaratacak...

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk çimento sektörü en çok ihracatı ABD'ye yaptı!

Türk çimento sektörünün bu yılın ocak-eylül döneminde gerçekleştirdiği 923 milyon dolarlık çimento ihracatının yüzde 18'i ABD'ye yapıldı.

Türk mobilya sektörünün çatı kuruluşu Haberi

Türk mobilya sektörünün çatı kuruluşu

Mobilya sektörünün çatı örgütü MOSFED ve CNR Fuarcılık ortaklığında; Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile düzenlenen CNR İMOB2016, bir hafta süresince 33 bini yabancı olmak üzere 150 bine yakın ziyaretçi çekti. Gerek ziyaretçi sayısı gerekse imzalanan ticari anlaşmalarla mobilya sektörünün yüzünü güldüren CNR İMOB2016, sektörün 2023’teki 10 milyar dolarlık ihracat hedefinin de ulaşılabilir olduğunu ortaya koydu. 


Yerli - yabancı 550 firmanın katılımıyla gerçekleşen ve “Mobilya Ülkesi: Türkiye” hikayesinin yazılmasına önemli katkı sağlayan fuar, bayilerin ağırlandığı değil bayiliklerin verildiği bir fuar oldu. 


CNR İMOB’un 2017 yılında daha görkemli bir hale geçeceğinin altını çizen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Son 12 yılın en iyi fuarını yaptık. Bu fuar 2016 için 3 milyar dolarlık ihracat hedefinin stratejini belirleyen bir fuar oldu. Bu sene Türkiye mobilya...