10 / 05 / 2024

türk mobilyacıları afrika

türk mobilyacıları afrika

Türk mobilya sektörü uzak coğrafyalarda adını duyurmaya devam ediyor. Sektörü tanıtmak adına dünya genelindeki çalışmalarına dur durak vermeyen MOSDER, geçtiğimiz haftalarda Angola Sektörel Ticaret Heyeti’ni ziyaret etti.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Patronlara bile vize yok! Türk pasaportuna engel..

Son zamanlarda Schengen vizesi başvurularından ret yanıtı alan Türk vatandaşları durumdan rahatsız.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Türk müteahhitler gözünü Afrika'ya dikti!

TMB tarafından İnşaat Sektörü Analizi Temmuz 2020 raporu yayınlandı. Rapora göre, Türk müteahhitler çalışmalarına Afrika ülkelerinde devam edecek.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında çatılı iş yerinde kiracı olan esnafların, kiraya verenin yazılı rızası olmadan, kira sözleşmesine ortak alabilmesi veya kira ilişkisini başkasına devredebilmesi amaçlanıyor.

türk mobilyacıları afrika Haberi

türk mobilyacıları afrika


Daha önceki dönemlerde Kenya ve Tanzanya gibi Afrika ülkerinde de sıcak temaslar gerçekleştirilen Türk mobilyacıları, emin adımlarla Afrika’daki pazarlarda boy göstermeye devam ediyor. 


Türk mobilya stilinin ilgi gördüğü Afrika ülkeleri, Türk mobilya sanayisi için yeni ve gelişmeye açık bir pazar niteliğinde. Avrupa’nın yaşadığı krizler neticesinde canlı pazarlar yer değiştirdi. Türk mobilyacıları gelecek vaad eden pazarların Afrika’da olduğunu söylerken, Afrika ülkelerin Türkiye’nin 10-15 yıl önceki hali olarak tanımlıyor. Beş kıtada 173 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türkiye, özellikle Türk mobilyasının tanıtım çalışmalarını tüm dünya genelinde sürdürürken, global mobilya sektöründe de adını duyurmada büyük ivme kaydediyor. Türk mobilya markaları ile yurtdışında farklı noktalarda yer alarak,  “Türk Mobilyası” stilini dünya genelinde benimsetmek ve bu bağlamda ihracatın arttırılması en büyük hedef. Hız kesmeden sürdürülen ticari...