29 / 04 / 2024

Patronlara bile vize yok! Türk pasaportuna engel..

Patronlara bile vize yok! Türk pasaportuna engel..

Son zamanlarda Schengen vizesi başvurularından ret yanıtı alan Türk vatandaşları durumdan rahatsız.



Schengen vizesi için konsolosluklara başvuru yapan vatandaş, belgeleri tam olmasına rağmen konsolosluklardan ret yanıtı almaya başladı. Gerekçe olarak 10. maddeyi gösteren konsolosluklar, şirket sahipleri de olmak üzere pek çok kişiyi geri çeviriyor. Peki, neden? Schengen vizesinde 10. Madde nedir? İşte konuya ilişkin detaylar..

Avrupa seyahati için gerekli Schengen vizesine başvuran vatandaşlar, belgelerini eksiksiz tamamlaması ve şartları yerine getirmelerine rağmen 10. madde sebebiyle konsolosluklardan ret yanıtı almaya başladı. Buna karşı ret yanıtları başka ülkelere yapılan başvuruları da etkilemekte. Peki 10. madde nedir?

10. MADDE İÇERİĞİ

Schengen başvurularında vatandaşlara verilen ret cevabına gerekçe gösterilen 10. madde: planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat gerekçesinin net olarak belirtilmediği anlamına gelmektedir.

ŞİRKET SAHİPLERİNE DE ONAY VERMİYORLAR

10. maddeden ret cevabı alanlardan tüm belgelerini eksiksiz tamamlamış; buradaki sahip olduğu mal varlığını ve şirketlerini dayanak olarak göstermiş kişiler de yer alıyor.

Show Haber'de geçen habere göre; Schengen vizesi için başvuru yapmış bir iş adamı "600 çalışana sahibiz şirkette. Her şeyimiz yasaldır. Bütün evraklarımız tamamlanmışken ret yanıtı verdiler" şeklinde konuştu.


Geri Dön