28 / 04 / 2024

Türk otel devleri Rixos ve Dedeman dünyaya yayılıyor

Türk otel devleri Rixos ve Dedeman dünyaya yayılıyor

Türkiye’den doğan iki Türk otel zinciri markası Dedeman ve Rixos yönünü yurtdışına çevirdi. Yılda 1 milyon misafir ağırlayan Rixos, 30 yeni otel daha açmaya hazırlanıyor.

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

80 Türk şirketi MAPIC'e çıkarma yapacak!

Perakende devleri ve gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerini Fransa’nın Cannes kentinde 13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek MAPIC’e, 80 Türk şirketi çıkarma yapacak...

Moldova'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı!

Moldova Yatırım Ajansı Direktörü Rodica Verbeniuc, Türk yatırımcıların Moldova'da özellikle otel ve inşaat endüstrilerinde başarılı hikayelere imza attığını söyleyerek yatırım çağrısı yaptı.

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Bülent Ersoy evine Türk hamamı yaptıracak!

Bülent Ersoy, önceki akşam Yalova'daki Terma City Otel'de sahneye çıktı. telin 650 metrekarelik ultra lüks kral dairesinde ağırlanan Ersoy, "Bugün burada Türk hamamına girdim. Ben de evime Türk hamamı yaptıracağım" dedi...

Türk Hava Kurumu Tayyare Evleri’nin peşinde!

Türk Hava Kurumu (THK), Laleli’deki otel olarak kullanılan Tayyare Evleri’ni geri almak için Odeabank ve Keskin Holding’le görüşmelere başladı. 

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

Türk şirketinin Budva’daki otel projesine engel!

Karadağ’ın en önemli tatil merkezlerinden olan Budva’ya yatırım yapmak isteyen Türk şirketine belediye engel oldu.

Senegal'i Türk müteahhitleri inşa ediyor!

Türk firmaları tarafından inşa edilen havalimanı, kongre merkezi, spor kompleksi, otel ve fuar merkezleri ile Senegal'in başkenti Dakar, Afrika kıtasında yıldızı oldu.

Türk Firması Summa Senegal'de fuar merkezi açtı!

Türk Firması Summa İnşaat Senegal'in başkenti Dakar'ın Diamniadio bölgesinde yaptığı Kongre Merkezi, havalimanı, otel ve spor kompleksi gibi önemli yapıların arasına bir yenisini daha ekleyerek Fuar Merkezini hizmete açtı. 

Türk otel devleri Rixos ve Dedeman dünyaya yayılıyor Haberi

Türk otel devleri Rixos ve Dedeman dünyaya yayılıyor

Türkiye’den doğan iki Türk otel zinciri markası Dedeman ve Rixos yönünü yurtdışına çevirdi. Toplam 4 ülkede 16 otel ile hizmet veren Dedeman Hotels, Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Orta ve Kuzey Afrika’ya odaklanırken, Rixos Hotels ise 2020 yılına kadar Küba, Malezya, Vietnam ve Malpler gibi ülkelerde 30 otel daha açmayı hedefliyor.


Toplamda 10 ülkede 30 oteli ile yılda 1 milyon misafir ağırlayan lüks otel zinciri Rixos, 30 yeni otel daha açacak. 2020’ye kadar yüzde 100 büyüyeceklerini dile getiren Rixos Hotels CEO’su Buğra Berberoğlu, Küba, Havana, Meksika, ABD ve İran’a otel açmak istediklerini söyledi. Bu bölgelere talebin arttığına değinen Berberoğlu, “Malpler’de, Uzak Doğu’da Vietnam’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Körfez ülkelerinde, Karayipler’de ve Malezya’da da olmak istiyoruz. Mısır’da El-Alameyn’in ardından Şarm El-Şeyh’te de...