18 / 05 / 2024

Türk Ytong kentsel dönüşüm projesi

Türk Ytong kentsel dönüşüm projesi

TürkYtong, gelecek hedefini inovasyon stratejisi üzerine kurguladı. Yeni ürünler ve kentsel dönüşüm şirket için sıçrama tahtası olacak...

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türk Ytong 2021 hedeflerini açıkladı!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Türk Ytong, 50. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nı online canlı olarak gerçekleştirdi.. “Dünden Yarına Daima Yan Yana” temasıyla yapılan toplantıda 2021 yılı için belirlenen hedefler paylaşıldı...

Türk Ytong 10 yılda bin 200 mimarlık öğrencisine ulaştı!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, Gazbeton Dersleri ile 10 yılda bin 200 mimarlık öğrencisine ulaştı.

Türk Ytong 2019 hedeflerini açıkladı!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, 48’inci Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı'nda 2019 yılı için belirledikleri hedeflerini paylaştı.

Türk Ytong 55. yılını kutladı!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, kuruluşunun 55. yıldönümünü gerçekleşen törenle kutladı. Törende, şirket kurucuları, ortakları, yönetici ve çalışanları bir araya geldi.

Türkiye, Ytong üretiminde dünya lideri konumunda!

"İnsan ulaştığı bir hedefi bir diğer hedefe ulaşmak için basamak olarak kullanmalı" diyen Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, kendisi için prensip haline getirdiği bu anlayışı Dilovası'ndaki fabrikayı gezerken bize bir dipnot olarak aktarıyor...

Türk Ytong, dünyanın en büyük ytong tesisini kurdu!

Son üç yılda 80 milyon Euro'luk yatırım yapan Türk Ytong, son olarak 29 Ekim'de Dilovası tesisini açtı. Bu, dünyanın en büyük ytong tesisi oldu. 2,5 milyon metreküplük ytong üretim kapasitesine sahip olan şirket, bu yıl 400 milyon TL ciro hedefliyor.

İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Türkün vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Türkün vefat etti. Türkün'ün ailesi, Türk Ytong Sanayi A.Ş. ve İTÜ İnşaat Fakültesi Mezunları taziye ilanı yayınladı. 

Türk Ytong'tan mimarlık öğrencilerine ders!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, mimarlık öğrencilerine gazbeton dersi verdi. Türk Ytong, 9 yılda 1.000’in üzerinde öğrenciyi eğitti.

Türk Ytong’tan genç mimarlara sanat dolu yarışma ödülü!

Türk Ytong'un düzenlediği “Şehirden Uzak” konulu Mimari Fikir Yarışması’nı kazanan genç mimarlar ödül olarak, 16. Uluslararası Venedik Bienali’ni ziyaret etti...

Türk Ytong ürünleri, Yapı İstanbul Fuarı'nda sergilendi!

-8-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 41’inci Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong yer aldı.

GOP Plevne 4. Türk-Arap Zirvesine damga vurdu!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi GOP Plevne 4. Türk-Arap Zirvesine damga vurdu..

Türk Ytong kentsel dönüşüm projesi Haberi

Türk Ytong kentsel dönüşüm projesi


YTONG'UN TÜRKİYE PAZARINA GİRDİĞİ 1960’ll yıllar, Türk inşaat sektörünün ısı yalıtımı, enerji tasarrufu, deprem güvenliği gibi konularla tanış­tığı döneme denk geliyor. Ytong, aradan geçen 50 yıllık sürede istikrarını “süreklilik” stratejisi üzerine kurdu. Süreklilik, yönetim kademesin­de de geçerliliğini korudu. Şirkette 34 yıldır farklı görevlerde bulunan Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar (67), bu istikrarlı gidişin öne çıkan ismi. Philips’teki profesyonel iş yaşamından sonra Hinginar, Ytong’da yönetim kurulu başkanlığına kadar yükseldi.


Pazar payı yüzde 60 olan Türk Ytong, her sene yüzde 20-25’in üzerinde büyüyor. 1963’ten itibaren düzenli olarak fabrika yatırımları gerçekleştiriyor. Pazardaki dört büyük marka arasında beş fabrikayla lider konumda. Pendik, Tekirdağ, Antalya, Gaziantep ve Bilecik fabrika­larında hizmet veriyor. Hinginar, “Bilecik’teki hedefimiz, fabrikayı dünyanın en modern ve en büyük fabrikası...