02 / 05 / 2024

türkijyede yenilenmesi gereken konutlar

türkijyede yenilenmesi gereken konutlar

Türkiye’de 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. Tüketicilerin bilinçli olması ve binaların deprem güvenliğiyle inşa edilmesi gerekiyor…

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un dönüşümü için düğmeye basıldı: İlk etapta 70 bin konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Kentte 600 bini acil, dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu kapsamda ilk etapta 70 bin konut dönüşecek. İşte detaylar...

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Altında herkesin bilmesi gereken rakam! Analistler kan ter içinde kalarak flaş uyarı yaptı! Hemen tıklayıp, öğrenin!

Altın kahini İslam Memiş altında herkesin bilmesi gereken o rakamı, kan ter içinde resmen açıkladı! Memiş; yatırımcılara altın, dolar, euro ve Bitcoin'de flaş uyarılar yaptı. Hemen tıklayıp, öğrenin!

Bakanlık peş peşe açıkladı! Destek ödemeleri yatırılıyor... Hemen hesabınıza bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mart ayında da desteklerini sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konu ile alakalı her detayı paylaştı İşte bilinmesi gereken detaylar...

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken kaç konut var?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Kurum, "Hızlı şekilde kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Bakan Murat Kurum'dan son dakika 'deprem' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye'de öncelikli dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konut var. Bunun 1,5 milyonu acilen dönüşmesi gereken konutlar. Bunun 300 bini İstanbul'da" diye konuştu.

Fuat Oktay: Dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6,7 milyon!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dönüştürülmesi gereken konut sayısının 6,7 milyon olduğunu söyledi.

türkijyede yenilenmesi gereken konutlar Haberi

türkijyede yenilenmesi gereken konutlar

Dünyanın en önemli ve hareketli coğrafi kuşaklarından birinde yer alan Türkiye’de, bugüne kadar ağır kayıpların yaşandığı birçok deprem meydana geldi. 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen 7,5 şiddetindeki Marmara Depremi’nde resmi raporlara göre; 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyeri de hasar gördü. Marmara ve ardından 2011 yılında yaşanan Van depremleri, yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan ülkemiz için ne ilk ne de son. Türkiye’deki 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı ise 20 yaşın üzerindeki konutlardan oluşuyor. Konutların yüzde 45’i oturulamaz durumda ve 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor....