16 / 05 / 2024

türkiye 2013 turizmi

türkiye 2013 turizmi

2003 yılında 13.7 milyon kişinin ziyaret ettiği Türkiye deniz-kum-güneş turizmiyle ziyaretçi sayısını 11 yılda 35 milyona taşıyıp dünyanın en fazla turist çeken 6'ncı ülkesi haline geldi.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim Paneli düzenlendi!

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Minerva Han'da yapılan "Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim" paneline önemli isimler katıldı. Katılımcılar kış turizminin son durumunu değerlendirdi.

Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı!

Turizmcinin hedefi tatilde 500 avro harcayan gençler Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı. Dünyada 320 milyar dolar gelir bırakan genç turistler, Türkiye'de ortalama 500 avronun üzerinde harcama yaptı.

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip!

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip. TÜRKİYE Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye'nin 12 yılda 48 milyar euroluk yatırım ile kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Erol Yarar: 12 yılda 48 milyar Euro yatırımla Türkiye kış turizmi merkezi olur!

Türkiye Kayak Federasyonu’nun yeni Başkanı Erol Yarar, dağ ve karın yoğun olduğu iller için kış turizmi önerdi. Yarar “12 yılda 48 milyar Euro’luk yatırımla Türkiye kış turizminin merkezi olur. Para da 7 yılda geri döner” dedi.

2013’te 13 milyar Dolar gelir elde eden ABD’li teknoloji devi CSC Türkiye’de!

55 yılı aşkın süredir hizmet veren, dünyanın en köklü teknoloji şirketlerinden ABD merkezli CSC’nin Türkiye ofisi açıldı. 2013 yılında 13 milyar Dolar gelir elde eden şirketin 76 bin çalışanı bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye perakende sektörünün büyüklüğü 2013 yılında 300 milyar doları aştı!

Türkiye perakende sektörünün büyüklüğünün 2013 yılı sonu itibariyle 300 milyar doları aştığı belirtilen raporda, sektörün 2014-2018 yılları yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 7 olacağı öngörülüyor...

Seçim Aydın: Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aydın, "Turizm Anadolu'da atakta. Dünya turizmi ortalama yüzde 1-2 büyürken Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor. Anadolu turizminin büyüme ortalaması ise yüzde 15" dedi.

Otis Türkiye, vergi rekortmenleri arasında!

Otis Türkiye, vergi rekortmenleri arasında yerini aldı. Asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol sektörünün lideri Otis Türkiye, 2013 yılı vergi tahakkuku ile İstanbul’un vergi rekortmenleri listesinde ilk 100’e girdi.

Türkiye'de sağlık turizmi gelişiyor!

Artık turistlerin ülkemize tedavi olmak için geldiğini söyleyen Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kumlu Başkanı Birdal " turistler ülkemize geldiğinde bir sağlık sorunu yaşamayacağını biliyor" dedi.

Hilti, 2013'te Türkiye'de yüzde 34 büyüdü!

İnşaat endüstrisinin global markası Hilti, 2013' te Türkiye'de yüzde 34 büyüdü. 35 bin nüfuslu Uechtenstein Prensligi' nde doğan Hilti, 120' den fazla ülkede faaliyet gösteriyor...

türkiye 2013 turizmi Haberi

türkiye 2013 turizmi

Yeni hedef alternatif turizme odaklanıp daha üst sıralara çıkmak Ylllar yılı daha çok deniz-kumgüneş özellikli güney bölgelerindeki turistik tesislerde turist ağırlayan Türkiye, 30 milyon yabancı ziyaretçi sınırını geçtikten sonra vites yükseltti. Buna göre yeni tesis yatırımları ve alternatif turizm alanlarına ağırlık verilirken, bunun meyveleri kısa zamanda toplanmaya başlandı. 90'lı yıllarda diğer turizm ülkelerine göre çok geç vitrine çıkan Türkiye, aradan geçen 30 yıllık sürede ulaştığı 35 milyonluk turist rakamı ile dünyanın en fazla turist çeken 6'ncı ülkesi haline geldi. Bunun yanı sıra bu turistlerden elde edilen 32 milyar dolarlık gelir de turizmi Türkiye ekonomisinin önemli bir dinamosu olarak ortaya çıkardı. 


2003 YILINDA 13.7 MİLYON TURİST AĞIRLIYORDU

2003 yılında 13.7 milyon yabancı misafiri ağırlayan Türkiye'de geçen yıl bu rakam 33.8 milyona çıktı....