07 / 05 / 2024

türkiye abye girecek mi

türkiye abye girecek mi

Üç gün sürecek Smart City Expo fuarının açılışına katılan eski İspanya Başbakanı Zapatero, “Akıllı şehirler barış mücadelesi verir. Dünya İstanbul’u örnek almalı” dedi

IVECO Türkiye açıkladı! Iveco, 2024 yılına yeni logosu ile girecek...

IVECO Türkiye üst yönetim kadrosu, İspanya'da yapılan IVECO 2024 modelleri lansmanından sonra İstanbul’da basın mensupları ile bir araya geldi; 2023 senesi masaya yatırıldı ve 2024 beklentileri dile getirildi. İşte haberin detayları...

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Türkiye de zincirleme krize girecek ülkeler listesine girdi! Tehlike git gide yaklaşıyor

Dünyayı çepeçevre saran ekonomik sarsıntı gelişmekte olan ülkelerin zincirleme şekilde krize girmesine neden olacak uyarısı yapıldı. Türkiye'de temerrüde giren ülkeler listesinde yer alıyor. Peki uzmanlar ne diyor bizi neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kayseri'de konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri temsilciliği tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne” yönelik eğitimlere devam ediliyor.

Türkiye mega projelerde Avrupa'nın radarına girecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye, önümüzdeki yıllarda uçak gibi yükselişe geçecek” diye konuştu.

Türkiye'de 2023'e kadar 3 şehir akıllanacak!

Kamu Teknoloji Platformu’nun başlattığı “akıllı şehirlere dönüşüm hareketi” ile 2023’e kadar Türkiye’den en az 3 akıllı şehir çıkması hedefleniyor. Akıllı duraklar ve akıllı çöp toplama gibi onlarca yeni uygulama hayatımıza girecek.

Türkiye'nin stadyumları açılıyor!

Spora yapılan yatırımlarla birlikte Türkiye'de bu yılın sonuna kadar bir çok stadyum hizmete girecek. Ülke futbolunun gelişimine katkı vermesi beklenen stadyumları sizler için derlendi.

Türkiye Varlık Fonu devler liginde ilk 20'ye girecek!

Türkiye Varlık Fonu, ülke gündemindeki yerini alırken, dünyanın en büyük 15 ulusal varlık fonunun 11 trilyon dolara yakın kaynağı bulunuyor.

Türkiye’nin yabancıya konut satış potansiyeli yüksek!

Yabancılara gayrimenkul alımında verilmesi planlanan vatandaşlık hakkı gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, planlanan proje kapsamında Türkiye’ye girecek paranın 200 milyar doları bulabileceğini düşünüyor.

Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsü bu yıl hizmete girecek!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde sona gelindi. Köprünün yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Köprü, 14 ayak üzerine inşa ediliyor.

ECE Türkiye'nin portföyüne 3 yeni AVM girecek!

ECE Türkiye, "8. Uluslararası Perakende Kiralama Günü"nü gerçekleştirdi. Toplantıda ECE Türkiye'nin 12 ay içinde Axis İstanbul, Modern East ve Sur Yapı Marka AVM'lerinin açılışını gerçekleştireceği belirtildi.

Türkiye'nin en büyük termal kompleksi Nevşehir'de yapılıyor!

Yatırım bedeli ve yatak sayısı bakımından Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük termal kompleksi Nevşehir'in Kozaldı ilçesinde hizmete girecek.

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı bugün açılacak!

Tekirdağ Barbaros ilçesinde bugün Türkiye’nin en büyük konteyner limanı hizmete girecek. 450 milyon dolara mal olan limanın hikayesinin temelinde bir aşk hikayesi yatıyor.

türkiye abye girecek mi Haberi

türkiye abye girecek mi

Uluslararası şehir ve teknolojileri buluşturan Smart City Expo İstanbul fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, SABAH gazetesi, DailySabah ve aHaber medya sponsorluğunda Haliç Kongre Merkezi'nde Fira Barcelona ile organize edilen fuara eski İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero da katıldı. Zapatero, başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile medeniyetler ittifakı kurduklarını hatırlatarak, Türkiye'ye barışa yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.


Türkiye AB üyesi olmalı

Ortadoğu'da Türkiye'nin ön planda olduğunu söyleyen Zapatero, "Türkiye, savaştan kaçan Suriyeliler'e kapılarını açtı. Akıllı şehirlerin barış mücadelesi vermesi gerekir. Bunun en güzel örneği de İstanbul. Dünya örnek almalı" şeklinde konuştu. Zapatero, "Tarihi güçlü Türkiye'yi, AB'nin üyesi olarak görmek istiyorum. İspanya her zaman bu bütünleşmenin destekçisi olmalı" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise...