10 / 05 / 2024

türkiye alman turist

türkiye alman turist

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 14,55 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 8,19 ile ikinci ve Gürcistan yüzde 5,46 ile üçüncü oldu...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Alman devi Türkiye'yi seçti! İzmir'de üretim yapılacak

30 yılı aşkın süredir Türkiye'de madeni yağ üreten TotalEnergies Turkey Pazarlama, Alman beton firması Putzmeister Türkiye ile SANY Orijinal Yağlarının üretimi için üç yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı. İşte tüm detaylar...

Alman kahve devi Tchibo yeni yatırımlarla Türkiye’yi merkez yapacak!

Alman perakende ve kahve devi Tchibo, Türkiye’yi kahvede merkez haline getirip 70 ülkeye buradan ihracat yapmayı hedefliyor. Şirket, 2027'ye kadar da mağaza sayısını 2 katına çıkaracak.

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım!

Alman devi ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla ticari araç fren körükleri için Sakarya'da kurduğu fabrikasının resmi açılışını yaparak, ek tesislerin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Alman TUI, Türkiye'deki 17'nci otelini aldı!

Almanya'nın en büyük turizm şirketlerinden TUI, Türkiye'den otel almaya devam ediyor.  Alman TUI, bu kez Antalya-Belek'teki Club Asteria'yı aldı. TUI böylece Türkiye’de bu yıl aldığı 3 otelle birlikte zincirdeki halka sayısını da 17’ye çıkardı...

Türkiye'nin büyümesinden pay almanın en kolay yolu hisse senedi almak!

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak olduğunu ifade etti.

Alman mimar Bruno Taut'ın Türkiye'deki binaları!

Türkiye’ye büyük katkı yapan ama unuttuğumuz bir çok önemli isim var. Bunlardan biri Büyük Önder’in katafalkını da hazırlayan Alman mimar Bruno Taut..

Türkiye’deki Alman yatırımları risk teşkil etmeyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türkiye-Alman'ya ilişkisini yatırım açısından değerlendirdi. İşte o haber...

Alman ECE firması Türkiye'deki AVM sözleşmesinden çekildi!

Alman proje yönetimi firması ECE, Türkiye'de sahibinin Fethullah Gülen ile bağlantısı olabileceği şüphesiyle el konulan bir alışveriş merkezinin (AVM) yönetimini bıraktığını açıkladı.

türkiye alman turist Haberi

türkiye alman turist


2013 yılı Nisan ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın ayına göre, yüzde 13,02 artış gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Nisan ayında Türkiye'ye giriş çıkış yapan ziyaretçi, yabancı ve vatandaşların verilerini açıkladı. 2013 yılı Nisan ayında Türkiye'yi en çok ziyaret edenler sıralamasında Almanya yüzde 14,55 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 8,19 ile ikinci ve Gürcistan yüzde 5,46 ile üçüncü...