06 / 05 / 2024

türkiye altyapı çalışmaları

türkiye altyapı çalışmaları

Anadolu Ajansı muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü' nün projeleriyle Türkiye, 2023 yılında otoyol ağını 7 bin 839 kilometreye çıkara cak.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye hızlı tren yatırımlarında gaza bastı!

Türkiye'yi hızlı tren ağıyla örme hedefi çerçevesinde, Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda yüzde 47 ilerleme kaydedilirken bazı projelerde etap etap sona geliniyor.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları mecliste!

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayder Yaylası otopark ve altyapı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı!

Rize'deki Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı!

Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan en önemli arterlerden biri olan Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı...

Mevlüt Uysal metro çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uysal, metro ihalelerin iptal edilmesi ve devam eden metro çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Başiskele'de altyapı çalışmaları sürüyor!

Başiskele Belediyesi, kentin gelişmesi ve yenilenmesi için projeler geliştiriyor. Başiskele'de altyapı çalışmaları sürüyor.

Manisa'daki altyapı çalışmaları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, Salihli’de altyapı çalışmaları devam eden mahalleleri ziyaret etti.

Ordu Yeni Sanayi Kavşağı'nda altyapı çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'da trafiği rahatlatacak ve çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Fitch’ten Türkiye açıklaması!

Foreks'in servis ettiği habere göre Fitch ay sonunda Türkiye'nin notunun düşürülmesi riski bulunduğunu açıkladı. Fitch yaptığı açıklamada ekibinin not değerlendirmesi konusunda Türkiye’de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

türkiye altyapı çalışmaları Haberi

türkiye altyapı çalışmaları

AA muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, dünyada ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi otoyolların birbirleriyle kesintisiz hale getirilmesi için önemli projeleri hayata geçiriyor. Avrupa'yı, Kafkaslar ve Ortadoğu'ya bağlayan Türkiye'de, batıdan doğuya kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak otoyol ağının 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor.


Karayolları Genel Müdürlüğü'nün toplam 65 bin 644 kilometre olan karayolu uzunluğunun 2 bin 244 kilometresini otoyollar oluşturuyor.


Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne kadar kamu-özel sektör işbirliği ve Yap-İşlet-Devret (YİD) finansman modeliyle toplam 5 bin 554 kilometre otoyol ağının hizmete girmesi amaçlanıyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye, 2023 yılında 7 bin 839 kilometre uzunluğunda otoyol ağına sahip olacak. Otoyol ağıyla Türkiye, 1000 kilometrekareye düşen 2,5 kilometre otoyol uzunluğunu 10 kilometreye yükselterek,  AB ortalamasına ulaşılacak. Projelerden 535 kilometrelik...