18 / 05 / 2024

türkiye alüminyum pazarı

türkiye alüminyum pazarı

Metale dair pek çok sektörü bünyesinde barındıran İDDMİB'in Başkanı Rıdvan Mertöz; Türkiye'deki alüminyum pazarının ve ihracat potansiyelinin son durumunu yorumladı...

ODMD açıkladı! Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller belli oldu...

Türkiye elektrikli otomobil pazarında nisanda en çok satılan araç 3 bin 3 adet ile Togg oldu. Buna göre, elektrikli otomobil pazarına model bazlı bakıldığında nisanda satışlarda Togg T10X'in ardından 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 bulunuyor.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Apple Türkiye çalışanları kazan kaldırdı!

Apple Türkiye çalışanları isyan etmeye başladı. Çalışanlar, zamlara rağmen düşük ücret aldıklarını söyledi. İşte detaylar!

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Resmi açıklama geldi! Tesla Türkiye pazarına giriyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yanlış duymadanız! Amazon, Türkiye'de personel alımlarına başladı

Amazon, yeni kurulan lojistik üssü için Türkiye'den personel alımı yapıyor. 4 yıldır Türkiye pazarında bulunan alışveriş devi Amazon bünyesinde çalıştıracağı personel alımları için görüşmelerini Tuzla'da yapmayı tercih etti.

Volkswagen Taigo'nun Türkiye fiyatı belli oldu! İşte 2022 Mart fiyat listesi!

Ülkemizde en çok satışı yapılan otomobil markası Volkswagen, Türkiye'deki otomobil pazarına yeni üyesini ekledi. Volkswagen'in Yeni Taigo modeli sonunda Türkiye'de satışa çıktı. Yeni Taigo modelinin güncel fiyat listesi ve özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

Volkswagen T-Cross Türkiye'de! Resmen belli oldu! 2022 Mart ayı fiyat listesi...

Ülkemizde en çok satışı yapılan otomobil markası Volkswagen, Türkiye'deki otomobil pazarına yeni üyesini ekledi. Volkswagen'in T-Cross modeli sonunda Türkiye'de satışa çıktı. T-Cross modelinin güncel fiyat listesi ve özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

ABD'den alüminyum ithalatına ek gümrük vergisi: Listede Türkiye de var!

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, 1,96 milyar dolarlık alüminyum ithalatına ek gümrük vergileri getirileceğini duyurdu. 18 ülkenin yer aldığı listede Türkiye de bulunuyor.

Bauhaus Türkiye'deki mağazalarını kapattı!

Yaklaşık 25 yıldır hizmette olan Bauhaus Türkiye, çalışanlarının ziyaretçilerinin tedarikçilerinin sağlıkla ilgili sorun yaşamamaları için mağazalarını geçici süre kaydıyla kapattı...

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

türkiye alüminyum pazarı Haberi

türkiye alüminyum pazarı

Metale dair pek çok sektörü bünyesinde barındıran İDDMİB'in Başkanı Rıdvan Mertöz; Türkiye'deki alüminyum pazarının ve ihracat potansiyelinin son durumunu yorumladı. 


-İDDMİB'in kuruluş amacı ve bu amaç doğrultusunda bugüne dek kat edilen yol hakkında neler söyleyebilirsiniz? 

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), İMMİB Genel Sekreterliği çatısı altındaki altı birlikten biri olup döküm, mutfak eşyaları, evyeler gibi demir-çelikten mamul eşyalar; profil, boru, yassı ürünler ve inşaat malzemeleri gibi alüminyum mamulleri; bakır ürünler, el aletleri, kilitler ve hırdavat malzemeleri ile iştigal etmektedir. 

Değişim ve yenilikçilik anlayışıyla her daim fark yaratmak arzusımdaki birliğimizin öncelikli misyonu; ihracatçılarımızın yarattıkları katma değeri artırma yönünde faaliyetlerde bulunmak ve ülkemizin 2023 hedefine ulaşmasında rol oynamaktır. 


-EDDMIB bünyesinde gösterilen faaliyetlerin genel yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Biz, birçok farklı proje ile...