02 / 05 / 2024

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.



Dünyaca ünlü otomobil markalarının baş sıralarında yer alan Citroen’in yeni modeli, sedan formuna sahip C4 X, lansmanı, İspanya'da gerçekleştirildi.

Modelin üretiminin de yapıldığı Madrid kentinde yapılan lansmanda, Fransız markası Citroen, 2022 yılının yaz aylarında dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdiği yeni kompakt sınıf temsilcisi olan C4 X'i Türkiye’de satışa sundu.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Habertürk’te yer alan habere göre, Citroen CEO'su Vincent Cobée, yeni modelleri ile ilgili bilgiler paylaştı. C4 x  modelinin dünyada en çok Türkiye'de satılacağını belirten Cobée, gelecekte Türkiye’de üretim yapabilecekleri ihtimali olduğunu da söyledi.

YILDA 80 BİN ADET SATIŞ ŞARTI

Vincent Cobée, yeni modelin üretimini Türkiye’de de yapabilmeleri ihtimali bulunduğunu, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, İngiltere’nin ilk 5 pazarları arasında yer aldığını belirterek, “Türkiye ilk 5 pazar arasına girerse, bir başka deyişle, Türkiye'de marka olarak yılda 80 bin adet satış rakamını bulursak, işte o zaman Türkiye'de üretim yapmamız güçlü bir ihtimal olur. Bu rakam, Türkiye için bir hayal değil, ciddi bir ihtimaller arasında" diye konuştu.


Geri Dön