15 / 05 / 2024

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.



Citroen’in 2022'de Türkiye'de 29 bin adet otomobil satarken, 80 bin satış rakamına ise 2025'te varmayı hedefliyor.   Yeni modelin lansmanı, İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen organizasyonla yapıldı.

BU YIL 49 BİN ADET HEDEFLİYOR

Ünlü Fransız otomobil üreticisinin Türkiye’de üretime geçme ihtimalini değerlendiren Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım da,  üretim için konulan 80 bin adetlik satış rakamına 2025 yılında ulaşabileceklerini dile getirdi.  

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Pazarın bu yıl 2022'ye göre benzer büyüklükte seyredeceğini öngördüklerini söyleyen Alkım, “Ancak biz, payımızı yüzde 6.3’e çıkarmak istiyoruz, bunda C4 X büyük pay sahibi olacak. Yeni model, Citroen'in en çok satış yaptığı ilk 5 ülke arasına girme hedefimiz için de bir başlangıç olacak. 2023'te 49 bin 200 adet satış hedefimiz bulunuyor. Geçen yıl tedarik sıkıntıları nedeniyle satışlarımız 29 bin adette kaldı" diye konuştu.

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

 Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!


Geri Dön