05 / 05 / 2024

türkiye arsa sorunu

türkiye arsa sorunu

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Arsago, Türkiye'nin en büyük arsa markası olma hedefinde güçlü adımlar atıyor!

Arsago, doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyenlere güvenli ve erişilebilir arsa hizmetleri sunarak Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul markası haline geliyor. İşte ayrıntılar...

Arsa sorunu çözülürse, barınma krizi biter! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye ‘de konut sorunu için yapılabileceklerin başında arsa sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer yardımcı önlemlerin yer aldığına dikkat çekti. 

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.

Türkiye ile Somali arasında arsa takasına ilişkin protokol imzalandı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Somali Dışişleri Bakanı Awad, "Türkiye ile Somali arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokol" imzaladı...

Türkiye'de 104 projenin arsa tahsisi devam ediyor!  

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 104 projenin arsa tahsisi ve proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek Türkiye genelinde bakanlık, TOKİ  ve belediyeler ile yapılan iş birliği çerçevesinde 32 stadyum projesi bulunduğunu aktardı. 

türkiye arsa sorunu Haberi

türkiye arsa sorunu

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Üretimlerini artırmak, yeni fabrikalar açmak isteyen yatırımcılar, iş yapacak bir fabrika bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Satılık fabrikalar kısa zaman içerisinde satılırken; kiralık fabrikalar da daha ilana çıkamadan kiralanıyor. Yaşanan gelişmelere göre, çareyi kendi fabrikasını kurmakta bulan yatırımcıları da artan arsa fiyatları ve inşaat maliyetleri zora sokuyor.

Pandemiye rağmen ilgi arttı

Öncelikle ticari yapılar olmak üzere birçok konutun ve arsanın satışını yapan Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2020’de pandeminin başlamasıyla mart-mayıs arasında bir durağanlık oldu. Ama ondan sonra özellikle maskeden dezenfektana farklı sektörlerde yaşanan rağbet nedeniyle yeni fabrika ihtiyacı doğdu. Bu durum da fabrikalara ve sanayi arsalarına ilgiyi artırdı. Talep çoğaldıkça mal sahipleri fiyatları yükseltmeye başladı. Metrekaresi 100 dolar olan yer,...