10 / 05 / 2024

türkiye bulgaristan arasına duvar yapılacak

türkiye bulgaristan arasına duvar yapılacak

Bulgaristan'da sığınmacı sorunu nedeniyle olağanüstü toplanan hükümet, Türkiye sınırında 30 kilometrelik bir duvar inşa edilmesine karar verdi. Türkiye sınırına örülecek duvarın inşaatına hemen başlanması için talimat verildi...

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

Türkiye otomobil piyasasına hızlı giriş yapan Tesla ilk satışını yaptı! Tesla Model Y ne kadar?

Otomobil piyasasında yoğun ilgi gören Türkiye'ye ise Nisan ayında giriş yapan Tesla'nın Model Y aracının ilk teslimi yapıldı. Peki, Tesla Model Y ne kadar? İşte detaylar...

Çinli otomobil markası Türkiye'ye giriş yaptı! İşte fiyatı

Türkiye otomobil pazarına Çin'den bir marka daha giriş yaptı. Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden Leapmotor, T03 modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte tüm detaylar...

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Apple, iPhone 14 Türkiye tamir ücretlerini açıkladı! 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Apple, iPhone 14 için tamir ücretlerini açıkladı. Fiyatlar dudak uçuklatıyor. Apple’ın ABD ile Türkiye fiyatları arasında da oldukça büyük fark var. İşte Apple Türkiye’nin internet sitesinde duyurduğu fiyat listesi…

Netflix Türkiye, abonelik fiyatlarına yine zam yaptı… 15 Eylül 2022 fiyat listesi

Popüler dizi ve film platformu Netflix Türkiye, abonelik fiyatlarını maalesef bir kez daha arttırma kararı aldı. Netflix yapmayı planladığı zamlar ile servis daha da fazla oranda abone kaybedebilir.

Duymayan kalmasın Hyundai IONIQ 5 Türkiye satışlarına hazır

Hyundai IONIQ 5, artık Türkiye satışları için gün sayıyor. Merakla beklenen modelin yenilikçi yanıyla öncü olması bekleniyor. Tıpkı tasarımında ilham alınan Pony gibi...

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?

türkiye bulgaristan arasına duvar yapılacak Haberi

türkiye bulgaristan arasına duvar yapılacak


Bulgaristan'da sığınmacı sorunu nedeniyle olağanüstü toplanan hükümet, Türkiye sınırında 30 kilometrelik bir duvar inşa edilmesine ve inşaata hemen başlanmasına karar verdi.


Bakanlar Kurulu'nun 3 saat süren oturumunun ardından düzenlenen basın toplantısında, sınırdaki güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi.


Bulgaristan’a sığınmacı akınının Türkiye sınırından geldiğini kaydeden İçişleri Bakanı Tzvetlin Yovçev, "Eğer sığınmacı akınını yönetemezsek, tüm toplumsal alanlara yansıyacak bir insani kriz gelebilir" dedi. Yovçev, ayrıca suç şebekeleri ve terörist örgütler tehdidinin de artabileceği uyarısı yaptı.


6 bin 445 sığınmacının yarattığı panik


İçişleri Bakanı Yovçev, ülkeye yılbaşından bu yana gelen sığınmacı sayısının 6 bin 445 olduğunu, bunların 4 bin 444’ünün de Suriyeli olduğunu ifade etti.


Hükümetin almaya karar verdiği önlemler arasında, ülkeye kaçak yolla giren ve "şüpheli" oldukları değerlendirilen sığınmacıların kapalı barınma merkezlerinde gözetim altında tutulması da yer...