22 / 07 / 2024

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Meridyen Uluslararası Fuarcılık

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Meridyen Uluslararası Fuarcılık

2013 yılında Türkmenistan'da rekor kırdı. Türk şirketleri, geçtıgimız yıl ülkedeki en önemli ve büyük projeleri üslendi. Türkmenistan 2013 senesinde Türk müteahhitlik sektörünün en çok iş aldırı ülke konumuna yükseldi.

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…

Türkiye'de dolar ve enflasyonu düşürecek formül açıklandı: Türk lirasındaki kayba dikkat

Türkiye'de ekonomi piyasasının çarklarını durma noktasına getiren yüksek enflasyon ve yüksek kur geniş kitlelerin alım gücüne darbe vurmaya devam ediyor. Ekonomi uzmanları ülkedeki faiz-enflasyon-durgunluk döngüsünden çıkmanın formülünü açıkladı.

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Meridyen Uluslararası Fuarcılık Haberi

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Meridyen Uluslararası Fuarcılık

Türk İnşaat sektörü 2013 yılında Türkmenistan'da rekor kırdı. Türk şirketleri, geçtıgimız yıl ülkedeki en önemli ve büyük projeleri üslendi. Türkmenistan 2013 senesinde Türk müteahhitlik sektörünün en çok iş aldırı ülke konumuna yükseldi. 

Toplamda alman yaklaşık 60 projenin deleri 11 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türk müteahhitleri. dünyanın en büyük 10 havaalanı arasında girecek Aşkabat Uluslararası Havalimanı. 

Türkmenistan'ı Orta Asya'da lojistik üssü konumuna getirecek Türkmenbaşı uluslararası deniz limanı gibi altyapı ve üstyapı projelerine üslendi. 


Müteahhitlik ve enerji sektöründe artan iş hacmi, ihracata da olumlu yansıdı. Son beş yılda ortalama her yıl Türkmenistan'a olan ihracatta yüzde 30'luk bir artış kaydedildi. Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ihracatın artmasına Türkmenistan'da düzenlenen Türk fuarlarına büyük katkı sağladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Meridyen Uluslararası Fuarcılık...