03 / 05 / 2024

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı Üniversitelerin Fen

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı Üniversitelerin Fen

Her yıl yapılan Fen Edebiyat Fakülteleri Dekanlar Toplantısı FEFKON’un sekizincisi, 7- 8 Mart 2013 tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Zonguldak’ta yapıldı...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

Türkiye, şimdi de telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100’den fazla vergi ödeyen Türkiye’yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya takip ederken, 2 bin 404 dolar ile Hindistan izledi.

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! İşte güncel zamlı YHT bilet fiyatları...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarında yeni bir zamma gitti. İşte zamlı YHT bilet fiyatları...

Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'si yatırıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgesinde yapılan çalışmaları açıkladı. Oktay, Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'sinin yatırıldığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

Türkiye'de hiperenflasyon riski var mı?

Harvard Profesörü Frankel, Türkiye'deki yüksek enflasyonun uygulanan ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu belirterek, Türkiye'nin hiperenflasyonun kıyısından döneceğini söyledi.

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Türkiye’de 4 yıldır bu ürünün fiyatını hiç değişmedi! Bir örneği daha yok!

Türkiye’de yüzde 80’leri aşan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın canını sıkıyor. Hayatta kalabilmek için vazgeçemeyeceğiz temel gıda ürünleri de dahil her şeye neredeyse her gün zam geliyor ancak bir ürünün fiyatı hiç değişmedi.

Yüksek Hızlı Tren biletleri zamlandı! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine yüzde 10 oranında zam yaptı.  Yapılan bu son zamla birlikte YHT biletlerinin fiyatları  2022 yılı içerisinde beşinci kez artmış oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı Üniversitelerin Fen Haberi

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı Üniversitelerin Fen

Kısaca FEFKON olarak anılan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı Üniversitelerin Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Dekanlar Konseyi”nin sekizinci toplantısı bu yıl Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yapıldı. Fen Edebiyat Fakülteleri’nin mevcut durumunu değerlendirmek ve bu Fakülteler için daha yüksek bir gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıya Türkiye genelinden 180 Fakülte’nin Dekan’ı katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından Zonguldak’a gelen dekanlar fakültelerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı 2 günlük Çalıştay sonrasında  Çanakcılar Seramik üretim merkezinde ağırlandı.


9 Mart 2013 Cumartesi günü Çanakcılar Seramik’in misafiri olan 180 Dekan adına düzenlenen öğle yemeği ardından; Creavit & Doxa ve Armica markalarının Gökçebey’de yer alan üretim tesisleri, burada yer alan “Hayvanat Bahçesi”, “Botanik Park” ile “Çanakcılar Arkeoloji ve Etnografya Müzesi” gezildi. Çanakcı ailesinin...