07 / 05 / 2024

Türkiye doğrudan yabancı yatırımlar

Türkiye doğrudan yabancı yatırımlar

Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırımlar ilk 10 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 geriledi.

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Türkiye doğrudan yabancı yatırımlar Haberi

Türkiye doğrudan yabancı yatırımlar

Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırımlar ilk 10 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 geriledi.



 Geride bırakmak üzere olduğumuz 2016 yılında darbe girişimi atlatan, bunun yanı sıra önemli terör eylemleriyle karşı karşıya kalan ve özellikle sınır komşusu ülkelerde savaşın yaşandığı Türkiye, tüm bu karışıklıkların etkisini doğrudan yatırımlarda ciddi şekilde hissetti. DÜNYA’nın Merkez Bankası verilerinden yaptığı derlemelere göre, 2016 yılı Ocak-Ekim döneminde gerek yurtdışı yerleşiklerin Türkiye’deki doğrudan yatırımları, gerekse Türkiye’de yerleşiklerin yurtdışındaki doğrudan yatırımları yüzde 40’ın üzerinde gerileme gösterdi. Ocak-Ekim döneminde Türklerin yurtdışında yaptığı doğrudan yatırımlar, net olarak 2 milyar 456 milyon dolar oldu. Geçen yılın aynı döneminde 4 milyar 98 milyon dolar düzeyinde olan Türklerin yurtdışındaki doğrudan yatırımları bu yıl aynı dönemde yüzde 40 azalmış oldu.


Benzer değişim, yabancıların Türkiye’ye getirdiği...