23 / 12 / 2024

Türkiye enerjisi

Türkiye enerjisi

Türkiye enerjide su potansiyelinin yarısını kullanıyor. Türkiye'nin bugün itibarıyla ekonomik olduğu belirlenen yıllık 140 milyar kilovat saatlik hidrolik enerji potansiyelinin yüzde 44’ lük kısmı işletiliyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

RE/MAX Türkiye ofisi kendi enerjisini üretecek!

Dünyanın önemli gayrimenkul firmalarından olan RE/MAX’ın Türkiye ofisi, sürdürülebilir bir gelecek için güneş enerjisi panelleri ile kendi enerjisini üretecek.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

İzmir RES'te Türkiye lideri!

Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu.

Türkiye'ye 20 milyar dolarlık rüzgar yatırımı!

Mehmet Acarla, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde 20 bin megavat rüzgâr enerjisi hedefine ulaşabileceğini söylerken, “20 milyar dolar gibi bir yatırıma ihtiyaç var. Dolayısıyla finansman imkânları kritik” diyor.

Vestas'tan, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık!

Yıllık 10 milyar dolarlık geliriyle dünya çapındaki en büyük rüzgar enerjisi şirketi Vestas, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık yaktı.

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Inogen Genel Müdürü Soydan: "Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Türkiye Petrolleri, güneş enerjisi projesinde Yingli Solar’ı kullandı!

Türkiye Petrolleri, İstanbul Alibeyköy’de gerçekleştirdiği ilk akaryakıt istasyonu güneş enerjisi projesinde Yingli Solar panellerini tercih etti. Mepsan tarafından hayata geçen 39 kW kapasiteli projede, 156 adet 250 W’lık Yingli Solar paneli kullanıldı.

Almanya-Türkiye arasında güneş enerjisi anlaşmasının ilk adımı atıldı!

Güneş potansiyelini değerlendirmek için geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret eden Alman ticaret heyeti ile Türk heyet arasında güneş enerjisinde çift yönlü ticaret anlaşmasının avantajları görüşüldü.

Türkiye'de güneş enerjisi kullanımı artacak!

MANZ AG Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyelini inceleyecek. Türkiye, artan yenilenebilir enerji payından dolayı son verilere göre enerji ithalatından 850 milyon dolar ulusal kazanç elde etti.

Türkiye enerjisi Haberi

Türkiye enerjisi

Türkiye, sudan elektrik üretme potansiyelinin yaklaşık olarak yarısını kullanıyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, yerli ve yenilenebilir enerji potansiyelinin daha fazla kullanılmasına yönelik projeler arasında birçok su kaynaklı yatırım bulunuyor. 


Devreye alınan su kaynaklı enerji üretim tesisleriyle Türkiye'nin 2002'de 12 bin 241 megavat olan hidrolik kurulu gücü, eylül ayı itibarıyla 23 bin 455 megavata ulaştı. Hidrolik kurulu gücünde söz konusu dönemde yüzde 78'lik artış oldu.


Türkiye'nin, bugün itibarıyla ekonomik olduğu belirlenen yıllık 140 milyar kilovatsaatlik hidrolik enerji potansiyelinin yüzde 44’lük kısmı işletiliyor.


Özel sektör tarafından yapımı sürdürülen projelerle birlikte potansiyelin yüzde 31’lik kısmına karşılık gelen işletmelerin yapımı sürüyor.


Kamu, elektrik üretiminde yaklaşık 7 bin 500 megavatlık hidroelektrik tesisin dışında kalan tüm tesisleri özelleştirmeyi planlıyor.


Bu yılın eylül ayı itibariyle 190 milyar kilovatsaatlik elektrik...