29 / 04 / 2024

türkiye genç turist

türkiye genç turist

2023 yılında 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, 320 milyar dolarlık gelir yaratan "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı. 7 ile 27 yaş grubu arasındaki genç turist için gelir hedefleniyor.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'nin en genç şehri açıklandı! Peki, hangi şehir kaç yaşında?

Türkiye, 84 milyon 680 bin 273 kişilik nüfusu ile büyük bir genişliğe sahip bir ülkedir. Buna göre, arklı yaş grupları ise bu çeşitlilik içerisinde en çok dikkat çeken konulardan birisi oluyor. Elde edilen veriler kapsamında ise yaş ortalamasına göre en genç ve en yaşlı şehirler açıklandı. İşte habe

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Türkiye Gençlik Vakfı Şanlıurfa Şubesi açıldı!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şanlıurfa Şubesi açıldı, açılışa TÜGVA İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

İşte Türkiye'nin en genç 12 zengin ismi!

Forbes Türkiye, 12'nci kez "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. İşte listedeki en genç 12 isim..

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Betül Genç Regus Türkiye’nin yeni ülke müdürü oldu!

Dünyanın 107 ülkesinde 2.850 lokasyonda hazır ofis sistemlerinin öncüsü olan Regus’un Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine Eylül ayı itibari ile Betül Genç atandı.

Türker Naslı: Türkiye'de yatırımın önü açılacak!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, bugüne kadar Türkiye’de yatırımın, üretimin önünün açılmasına yönelik kapsamlı reformların hayata geçirilmesi gereğini hep ifade ettiklerini hatırlattı.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Türkiye’de orta gelirliler ve gençler için ev ihtiyacı var!

Katar Emirliği ailesinden Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani, Katar şeyhinin tavsiyesiyle yatırıma geldi. Gayrimenkul yatırımı için Fikirtepe’yi seçen Al Thani, “Türkiye’de orta gelirliler ve gençler için ev ihtiyacı var.

Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi İlkadım’a yapılıyor!

Samsun’un İlkadım'da yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni 19 Ekim Pazartesi günü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşecek.

türkiye genç turist Haberi

türkiye genç turist


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) "Gençlik Turizmi 2015 Raporu'na göre, 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan ve 320 milyar dolarlık gelir yaratan 7 ile 27 yaş grubu arasındaki "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı. 


Rapora göre, 2013 yılında 33,8 milyon kişi olan Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı içerisinde yaşları 7 ile 27 arasında bulunan genç turistin sayısı 8,5 milyona ulaşırken, yurtiçi seyahatlerin yüzde 25'ini gençler gerçekleştirdi. Gerek yerli, gerekse yabancı turistlerde "gençlerin" yüzde 75'lik kısmının 500 avro ve üzerinde harcama yapması pazarın ne kadar büyük ve değerli olduğunu ortaya koydu. 


Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNVVTO) verilerine göre ise dünyada 1 milyar kişiyi aşan turistlerin yüzde 20'sini gençler...