26 / 05 / 2024

türkiye gezilecek yerler listesi

türkiye gezilecek yerler listesi

Almanya’nın en büyük medya kuruluşlarından ‘Burda’ grubunun 500 bin tirajlı yaklaşık 4 milyon okuyucuya ulaşan haftalık magazin, haber dergisi ‘Bunte’ son sayısında Türkiye’ye üç sayfa yer ayırdı.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye’de 2022'de kart ile 3,7 trilyon TL değerinde harcama yapıldı! Kartlar en çok market ve AVM’lerde kullanıldı

Kredi veya banka kartı… Nakit ödeme yapma devri artık tarihe karışıyor. Ülke olarak çoktan alıştık bile. 2022 yılında Türkiye’de 3,7 trilyon TL değerindeharcama kart ile yapıldı. Kartların en çok kullanıldığı yerler ise şaşırtmadı: Marketler ve AVM’ler.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

2000 yılında Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!

2000 yılında ABD'nin seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye almış. Çırağan Palace, Swissotel ve Four Seasons ''Dünyada kalınacak en güzel yerler'' arasında sayılmış.

Türkiye'de kıyılarda yapılaşma kurallarının tarihçesi!

İlk çağlardan bu yana yerleşim açısından en çok tercih edilen yerler olan deniz kıyısı ve sahiller, günümüzde de bu özelliklerini korumaktadır.İşte Türkiye'de kıyılarda yapılaşma kurallarının tarihçesi...

Türkiye'de rezerv alan ilan edilen yerler nereler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Türkiye genelinde 12 ilde toplam 33 rezerv alan ilan etti. Türkiye'de rezerv alan ilan edilen yerler nereler? Ne kadar alan rezerv alan ilan edildi?

Türkiye'nin 2. jeoparkı Bitlis'e yapılacak!

Bitlis Valiliğince yürütülen proje kapsamında Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut kalderasına Türkiye'nin 2. jeoparkı yapılacak. Vali Yurdakul: "Özellikle jeolojik oluşumların olduğu yerler dünyadaki belli bilinçli turistler tarafından ilgi çekiyor"

Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler!

Türkiye, deprem bölgesi bakımından 1. derece ile 5. derece arasında değişen bölgelere sahip. Buna göre Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler nerelerdir?

Türkiye ve Mısır turizmde protokol imzalayacak!

Türkiye ve Mısır uzak ülke turlarında birlikte gezilecek, turizm sektörü için birlikte eleman yetiştirecek

Electro World Türkiye'nin mağaza sayısı 30'a ulaştı!

Türkiye'de 5. yılını dolduran Electro World Türkiye'nin Genel Müdürü Özbek, 'Burada kalıcıyız. Nişantaşı, Etiler ilgimizi çekmiyor. Yüksek kiralı yerler artık ilgi alanımız dışında' diyor

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye gezilecek yerler listesi Haberi

türkiye gezilecek yerler listesi


Almanya’nın en büyük medya kuruluşlarından ‘Burda’ grubunun 500 bin tirajlı yaklaşık 4 milyon okuyucuya ulaşan haftalık magazin, haber dergisi ‘Bunte’ son sayısında Türkiye’ye üç sayfa yer ayırdı. 


‘HAYDi TÜRKIYE’YE’ 


Dergi Almanya’da yaz sezonun başlamasıyla beraber okuyucularına ‘Haydi Türkiye’ye gidiyoruz’ başlığı altında ‘Cennet çok yakında’ spotuyla Türk turizmini övdü. Haberde “Türkiye artık uluslararası jet-set sosyetesinin vazgeçilmez ülkesi oldu. Türkiye ucuz konforlu, lüks, tatil paketi sunulan ülke dışında zengin kültürü, tarihi, mutfağı, alışveriş imkânlarıyla adeta Malp Adaları’nı aratmıyor” cümleleriyle okuyucularına Türkiye’ye gitmelerini tavsiye etti. 


Dergi, tadına doyulmaz diye adlandırdığı Türk baklavasını kalori bombası olarak tanıttı. Salma Hayek, Bar Refaeli, Milla Jovovich, milyarder François-Henri Pinault gibi çok sayıda ünlülerin Türkiye müdavimi olduğunu yazan dergi, haberinde Bodrum ve Antalya’nın eğlence mekânları ve zengin alışveriş imkânlarını okuyucularına...