14 / 05 / 2024

Türkiye göç haritası

Türkiye göç haritası

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'de 2012-2013 döneminde 2 milyon 534 bin 279 kişi yaşadığı şehri değiştirdi, en fazla göç alan şehir İstanbul oldu.

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Yol haritası hazırlanıyor! Türkiye'nin yüzde 95'i riskli!

TÇMB öncülüğünde bir araya gelen Türkiye’nin lider sivil toplum örgütleri, “Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası” hazırlanması konusunda güçlerini birleştirecek.

Birevim Türkiye’nin tasarruf finansı haritasını oluşturuyor!

Birevim, “180 Günde Tasarruf Seferberliği” kapsamında Türkiye’nin “tasarruf finansı” haritasını hazırlıyor. Bu amaçla, Türkiye temsili genel ve şehirler bazlı olmak kaydıyla ayrı ayrı gerçekleştirilen “Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırmaları” projesinde 8 şehri mercek altına al

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

Türkiye'nin deprem haritası güncellendi!

Türkiye'nin deprem haritası 22 yıl aradan sonra güncellendi. Yeni haritaya göre; 46 ilde deprem tehlikesi riski azalırken, 6 ilin ise deprem tehlikesi oranı artış kaydetti.

Türkiye'nin yeni deprem haritası görüşülüyor!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bugün Yüksek Kurulumuzda yeni hazırlanan Türkiye Deprem Haritamızı, ikincisi de bu deprem haritasını da esas alan Türkiye Deprem Yönetmeliğinin yenilenmiş halini görüşeceğiz" diye konuştu.

Türkiye göç haritası Haberi

Türkiye göç haritası

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, göç alan şehirler arasında ekonomik gelişmişliği daha yüksek olan büyükşehirler başı çekerken, bu illerin başında her zaman olduğu gibi İstanbul geldi. İstanbul'u, sırasıyla Ankara, İzmir ve Antalya izledi.


2012-2013 döneminde 81 ilin 47'si net göç verdi, 34'ü net göç aldı. Söz konusu dönemde İstanbul'a 437 bin 922 kişi yerleşirken, 371 bin 601 kişi de ayrıldı. Böylece, İstanbul'un net göç rakamı 66 bin 321 oldu. 


Aynı dönemde başkent Ankara'ya 186 bin 642 kişi göç ederken, 153 bin 791 kişi de şehirden ayrıldı. Böylece başkentte net göç sayısı 32 bin 851 olarak gerçekleşti. Sayısal olarak en fazla göç alan üçüncü şehir olan İzmir'e 113 bin 673 kişi geldi, 99 bin 681 kişi de...