21 / 05 / 2024

Türkiye gökdelen sayısında avrupa birincisi mi oldu

Türkiye gökdelen sayısında avrupa birincisi mi oldu

Türkiye, 150 metre üstü gökdelen sayısına göre dünyada 14, Avrupa’da 1. sırada yer alıyor. Dünya şehirleri sıralamasında ise İstanbul 24. sırada yer alıyor.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik için gerekli prim gün sayısının yüksek olduğunu söyleyerek emekli olamayan esnaf ve sanatkarların, prim gün sayısının SSK'lılarla aynı olması için yapılan çalışmalara değindi ve Meclis'in açılacağı tarihe

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılında toplam 1,1 milyon otomobil ve 10 milyon buzdolabı üretildiği öğrenildi. Aynı zamanda, üretilen ürünlerden yaptıkları satışların tutarı 8,9 trilyon TL’yi geçti.

Türkiye’nin en itibarlı süpermarket markası o oldu!

Türkiye'nin en itibarlı süpermarket markası seçildi. En fazla mağazaya sahip olan o marka tercih edildi. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Bağ-Kur’lular, emekli olabilmek için prim gün sayısının düşürülmesini bekliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada Bağ-Kurlular için prim eşitleme düzenlemesinin gelebileceğini belirtmişti.

Emeklilikte yeni gelişme! Prim gün sayısı için hamle geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin ardından sevindiren bir açıklama yaptı. Prim gün sayısı için yeni düzenleme geliyor. İşte tüm detaylar...

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

Türkiye gökdelen sayısında avrupa birincisi mi oldu Haberi

Türkiye gökdelen sayısında avrupa birincisi mi oldu

Türkiye 107 milyon metreküp hazır beton üretimiyle dünyada üçüncü, Avrupa’da birinci sırada bulunuyor. Ayrıca Türkiye, 150 metre üstü gökdelen sayısına göre dünyada 14, Avrupa’da 1. sırada. Dünya şehirleri sıralamasında ise inşaat sektörüyle son günlerde gündemden düşmeyen İstanbul 24. sırada yer alıyor. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayanlar Türkiye’de yapımı devam eden mega projelerin, dünyadaki şehirler sıralamasında İstanbul’u 1-2 yıl içinde bir üst sıraya Moskova’nın önüne çıkaracağını savunuyor.


Dünya'da yüksek binaların sayısı hızla artıyor. Dünyadaki gökdelen sayısı 2015 yılında 200 metrenin üzerinde yüksekliğe sahip 106 binanın inşaatı tamamlanmasıyla 1.040'a ulaştı.


Türkiye genelinde 38 ilde 565'i inşa halinde 1.593 adet 20 kat üzeri gökdelen bulunuyor. Son 10 yılda İstanbul'daki 100 metre üzerindeki yüksek bina sayısı ise 60'ı geçiyor. 


Dünyadaki gökdelen sayısı 1.040'a ulaştı!Türkiye'de kaç...