19 / 05 / 2024

türkiye gsyh 2019

türkiye gsyh 2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sanayi üretimi ve siparişler, kapasite kullanımı ve ekonomiye olan güven artıyor. Üretim öncülüğünde daha güçlü büyüme için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Ünlü ekonomist 'Ev sahibini düşman gören anlayış değişmeden, Türkiye'den konut almayın' dedi!

Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Şubatta Konut fiyat artışı 2019 Aralık'tan bu yana ilk kez enflasyonun altında kaldı. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut yatırımında Türkiye'yi tavsiye etmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Türkiye’nin tatlı haritası çıkarıldı! Baklava, sufle, künefe koltuğu kaptırdı!

2019 yılından 2023 Mayıs ayına kadar olan süreyi kapsayacak şekilde, ülkenin dört bir yanındaki on binlerce restoran üzerinden elde edilen sonuçlarla oluşturulan Türkiye’nin Tatlı Haritası ezberleri bozdu. İşte detaylar.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.

Rakamlar açıklandı! Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti!

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdi. İşte haberin devamı..

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi arttı!

Dolar ve Euro’nun TL karşısında değerlenmesini fırsata çeviren Rusya vatandaşları, Türkiye’den konut alımını hızlandırdı. 2019 yılından bu yana Rusya vatandaşlarının Türkiye’de satın aldıkları konutların ortalama fiyatı 340 bin Euro'ya ulaştı.  

JP Morgan Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararlarını değerlendirdi. Değerlendirmiş olduğu raporda Türkiye'nin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti.

Yabancılar 2020'de Türkiye'den 47 bin 369 gayrimenkul aldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre yabancı vatandaşlar Türkiye'de 47 bin 369 adet gayrimenkul yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar 2019'a oranla yüzde 0,6 azaldı. 

türkiye gsyh 2019 Haberi

türkiye gsyh 2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iç talepteki canlanma ile GSYH'de 3'üncü çeyrekte yüzde 0,9'luk büyümenin yakalandığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;Türkiye ekonomisi yeniden büyüme patikasında Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

İç talepteki canlanmayla GSYH'de 3'üncü çeyrekte yüzde 0,9’luk büyüme yakalandığını belirten Varank, "Sanayi üretimi ve siparişler, kapasite kullanımı ve ekonomiye olan güven artıyor. Üretim öncülüğünde daha güçlü büyüme için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini...