23 / 11 / 2024

türkiye hasarlı binalar

türkiye hasarlı binalar

Deprem bölgesinde yer alan evlerin dayanıklılığını ölçmek için "Deprem riskim" uygulaması hayata geçiyor. Bu uygulama ile vatandaş binasının ne kadar riskli olduğunu öğrenecek. 

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Türkiye'deki binalar için flaş açıklama! İstanbul ve Ankara'daki yapılar alarm veriyor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti ve "Binalar ‘imdat çığlığı’ atıyor. ‘Yıkın beni, dedeniz yaşına geldim, doğru dürüst inşaat yapın’ diye bağırıyor" şeklinde konuştu. İşte Taşçı'nın o çarpıcı açıklamaları...

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

ZeroBuild Türkiye’21'de neler konuşulacak?

ZeroBuild Türkiye’21'de neler konuşulacak? Sıfır enerji binalar konusunda farkındalığının yaygınlaştırılması amaçlayan ZeroBuild Türkiye’21'de Sıfır enerji binalar her açıdan değerlendirilecek.

Türkiye'deki 6.7 milyon konut riskli!

Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 16'sı 1970'li, yüzde 22'si 1980'li, yüzde 24'ü 1990'lı senelerde ve yüzde 21'i 2000 yılı sonrasında yapıldı. Hasar görme olasılığı yüksek 6,7 milyon bağımsız bölümde dönüşüm gerekli.

Türkiye'deki binaların yüzde 55'i güvenli!

17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Antalya'da ağır hasarlı binalar yıkılacak!

Antalya'da çıkan yangınlara yönelik açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da ağır hasarlı binaların yıkılacağını ve yenilerin inşa edileceğini dile getirdi.

türkiye hasarlı binalar Haberi

türkiye hasarlı binalar

Deprem bölgesinde yer alan Türkiye'de hasarlı binalarla çalışmalar her geçen gün artıyor. Milliyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve ekibi hasarlı binalara yönelik bir yazılım geliştirdi. “Deprem Riskim” adı verilen uygulama ile binaların depreme dayanıklılığı yüzdelik olarak hesaplanacak. Ek olarak bu uygulama ücretsiz olarak uygulanacak. Google Play, Apple Appstore ve HuaweiAppGalery’den indirilebilen "Deprem Riskim" uygulama her kullanıcıya 5 adet ücretsiz test yapma hakkı sunuyor. 

4 bin riskli bina var

Uygulamayı kullanmak için ilk olarak kullanıcıların test yapmak istediği binanın konumunu işaretlemesi gerekiyor. Sonrasında ise binanın inşa yılı, tipi binada düşey düzensizlik, plan düzensizliği bilgilerinin yazılması isteniyor. Kullanıcının harita üzerinde işaretlediği konuma göre sismisite bölgesi saptanıyor. Sonrasında ise binanın 2007 yılından sonra veya önce...