03 / 05 / 2024

türkiye Havayolu sefer sayıları

türkiye Havayolu sefer sayıları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'de Ankara'nın göbeğinde yer alan bir AVM, iflas bayrağını çekti. AVM içerisindeki tüm esnaflar kısa süre içerisinde tahliye edilecek ve AVM artık hizmet vermeyecek.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünkü köşesinde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto parayı kaleme aldı. Sefer Levent yazısında, "Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir" dedi.

Türkiye’nin dönüşümde öncelikli alanları yeniden belirlensin!

Türkiye'nin yapı stoğunda büyük sorunlar var. Kentlerin değişimi olarak görülmesi gereken bu fırsat bu sefer de iyi kullanılmıyor. Türkiye’nin önceliklerini yeniden belirlemesi gerekiyor.

Türkiye ve Japonya arasında iş birliği!

Türkiye-Japonya arasında düzenlenen imza töreni ile THY'nin mevcut Tokyo Narita seferlerine ilave olarak Tokyo Haneda'ya da sefer gerçekleştirilebilecek.

Kentsel dönüşüm Türkiye ve İstanbul için büyük fırsat!

Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, Türkiye'deki konutların yüzde 35'nin depreme dayanıksız olduğunu, kentsel dönüşümde kilidin çözülmesi gerektiğini açıkladı. 

Yusuf Akçayoğlu: Türkiye'ye uçmayanı uçuracağız!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa eden İGA İnşaatı'nın CEO'su Akçayoğlu, "Türkiye'ye hiç uçuşu olmayan havayolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyor" dedi.

Türkiye'de havalimanlarından 155 milyon yolcu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Türkiye'de havayolu yolcu sayısı 10 ayda 144 milyonu geçti!

DHMİ, Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısının, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 olduğunu açıkladı...

Türkiye hava trafik artışında lider!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) Performans Değerlendirme Komisyonu, her yıl yayımladığı raporlarda, Türkiye hava trafik artışında lider...

Türkiye'deki havalimanları 75 milyon yolcu ağırladı!

Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı..

Türkiye'deki havalimanları yılın ilk yarısında 75 milyon yolcuyu ağırladı!

Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı...

türkiye Havayolu sefer sayıları Haberi

türkiye Havayolu sefer sayıları

Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, Türkiye geneli havalimanlarından kasımda hizmet alan yolcu sayısı 11 milyonu, 11 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 155 milyonu geçti.


Kasım ayı itibariyle havalimanları toplam uçak trafiği, bir önceki yılın aynı ayına göre, iç hatlarda yüzde 4,8 artışla 57 bin 368, dış hatlarda yüzde 7,7 artışla 38 bin 510 olmak üzere toplamda yüzde 5,9 artışla 95 bin 878 oldu. 


Kasım ayında yüzde 26,5 artış ile 27 bin 803 üstgeçiş (overflight) trafiği gerçekleşti. Böylece bu ayda hizmet verilen uçak sayısı yüzde 10 artış ile 123 bin 681'ye ulaştı.


Havalimanı yolcu trafiği yüzde 10,8...